U galeriji Poneštrica u Rijeci otvorena prodajna izložba slika pod nazivom „Plova“, riječkog autora Sanjina Bakotića

24

galeriji Poneštrica u Rijeci  danas je  otvorena  prodajna izložba slika pod nazivom  „Plova“, riječkog  autora Sanjina Bakotića. Izložba je postavljena kao dio programa koji se odvija ususret  održavanja 22. regate Fiumanka  i tematski vezuje  Rijeku kao grad mora i mediteranskog okružaja.

Na izložbi slika –  „Plova „  autor  se predstavlja sa svojom serijom  radova koji  predstavlja dio recentnog slikarskog opusa umjetnika. Koristeći se miješanim tehnikama, umjetnik na platno  prenosi motive svoje svakodnevnice – ribe, more i primorski kraj. U svom radu eksperimentira koristeći  se raznim dimenzijama  platna, ali i raznim tehnikama  nanošenja boje koji rezultiraju kao šareni podsjetnik na ljepote i bogatstvo Jadrana. Upravo ti motivi jedni su od njegovih tematskih preokupacija u likovnom izričaju  i glavni pokretači njegovog stvaralaštva kojeg  je  u nekoliko navrata predstavio  javnosti  na izložbama u Rijeci, Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Sanjin Bakotić cijeli život povezan je ljubavlju prema umjetnosti i moru, što potvrđuju  njegovi radovi u kojima se očituje  protkanost ove dvije dimenzije, a unatrag nekoliko godina  živi stalno na relaciji Lovran – otok  Ilovik.

Izložba će biti otvorena u  galeriji Poneštica ( Trg 128. brigade HV)  do 17. lipnja. 

Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić Plova Sanjin Bakotić

Komentari