U Galeriji Klović posjetite izložbu novoprimljenih članova HDLU Rijeka

21

HDLU Rijeka svake godine prima nove umjetnike u svoje članstvo. U 2020. zamolbu za prijem u članstvo predalo je 13 kandidata. Komisija koja je razmatrala pristigle zamolbe sastojala se od vrsnih riječkih umjetnika, članova Umjetničkog savjeta: Zdravka Milića, Dražena Filipovića Pegle i Silvije Đolonga, kao i od povjesničara umjetnosti, posebno angažiranih za tu svrhu: Vilme Bartolić i Borisa Tomana. Rad komisije razmatra se na prvoj slijedećoj Skupštini HDLU Rijeka.

Od utorka, 26. siječnja u Galeriji Juraj Klović na adresi Verdijeva 19 b u Rijeci bit će otvorena izložba novoprimljenih članova HDLU Rijeka: Ivane Butković, Kristine Čehulić, Carry Lee Hent, Elvisa Krstulovića, Nine Lekić, Nicol Načinović, Vedrana Ružića i Nevene Živić. Izložba će ostati otvorena do 9. veljače, a može se pogledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Ova je izložba tradicionalna likovna prezentacija. Pri odabiru radova poštovala se različitost izlagača te su odabrana djela putem kojih su se umjetnici i aplicirali na natječaj. Svaki umjetnik predstavljen je sa nekoliko radova koji daju uvid u njihovo stvaralaštvo. Primjećujemo da su to većinom mladi autori sa završenom riječkom Akademijom promijenjenih umjetnosti  koji su već imali izložbe te se aktivno bave likovnošću. Članstvo u Udruzi daje potvrdu njihove umjetničke kvalitete. Udruga im pruža profesionalnu podršku kako bi što jednostavnije i uspješnije našli svoj put u svijet likovnosti. Želimo im uspjeh na putu koji su odabrali.

Komentari