U budući Dječji odjel Stribor u Dječjoj kući stigle prve police za knjige!

22

“Kraj 2020. godine, tako kaotične i neobične, pune specifične napetosti i problema, završavamo s onim što nas podiže – pogledom na budućnost u nastajanju. A ona se nalazi u art-kvartu “Benčić”. Bilo je otprilike isto razdoblje u prosincu 2019. godine, a vijesti s gradilišta nove središnjeg zgrade Gradske knjižnice Rijeka nisu zvučale dobro – zamišljena renovacija neće moći ići planiranim tijekom, zidovi se pri postavljanju pojačanja za temelje razmiču, statika objekta je ugrožena.

Slijedili su tjedni neizvjesnosti, novih izračuna, nacrta, a i stvaranja konačnog plana – stara unutrašnjost se mora očistiti, zidovi značajnije stabilizirati, kreirati novi temelji te objekt treba nastati slično Dječjoj kući – nova zgrada u starom omotu. Bio je to zahtjevan proces u kojem je postavljena specifična teška skela, stabilizirani zidovi te uklonjeni svi stari katovi. Točno godinu dana nakon tog problema nalazimo se na točki iz koje slijedi rast – sve je očišćeno, ostala su samo četiri zida, a počelo je kreiranje novih temelja.

Uz bok t-objekta izrasla je pak Dječja kuća. Ona je upravo u procesu namještanja i opremanja, a stigao je dobar dio namještaja Dječjeg odjela Stribor.

IMG_20201223_151605_embed_full
Izvor: Gradska knjižnica Rijeka

Već sada možete osjetiti atmosferu među šarenim knjigama ispunjenim policama. Uz police stigli su i RFID uređaji sa samostalno zaduživanje i vraćanje knjiga čime će korištenje Knjižnice biti što elegantnije. S dovršetkom uređenja većeg dijela okolice (najkompleksniji “podzemni” dio je pretežno dovršen ili pri kraju) u prvim mjesecima sljedeće godine čeka nas preseljenje Dječjeg odjela Stribor,” poručili su iz Gradska knjižnice Rijeka.

Komentari

Close