U Arenu stiže Carmen kakvu nema niti jedna operna kuća na svijetu!

225

Opera riječkog HNK Ivana pl. Zajca ovoga ljeta u pulski amfiteatar dovodi jednu posve iznimnu “Carmen” kakvu se ne može vidjeti pod krovom niti jedne operne kuće na svijetu. Produkcija slavne Bizetove opere kakvu ćete moći doživjeti 1. kolovoza, u sklopu festivala Summer Classics / Ljetna klasika, režirana je posebno za Arenu, a njezine scenografske i svjetlosne intervencije pulsku će ljepoticu transformirati u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu.

Carmen_proba_srbljan_Farasin

Arenine drevne kamene tribine, inače rezervirane samo za gledatelje, isključivo će za ovu izvedbu postati pozornica, a njezina spektakularna arhitektura – scenografija predstavi. Niti gledatelji na tribinama neće biti samo pasivni promatrači. Oni će biti dio same predstave “Carmen”, koje solisti, zbor i balet pozivaju da im se pridruže u izvedbi.

Carmen_proba_Srbljan

Novo viđenje jedne od najizvođenijih opera u svijetu, uz jedinstveni ambijent, garantira i senzacionalnu, rasplamsanu izvedbu sjajnog ansambla. Pod dirigentskim vodstvom karizmatičnog Yordana Kamdzhalova, u naslovnoj će se ulozi predstaviti Ivana Srbljan, a u ulozi Don Josea Aljaž Farasin.  Oboje su svoje interpretacije ovih uloga već prikazali internacionalnoj publici na velikim svjetskim pozornicama te su za njih dobili same riječi hvale.

Sada su spremni izaći na pozornicu pulske Arene na koju ovoga ljeta, uz Carmen,  festival Ljetna klasika dovodi još dvije iznimne izvedbe: 25. srpnja Verdijevu „Aidu“ te 27. srpnja Beethovenovu Devetu simfoniju.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

summer_classic

Organizirani prijevoz za „Ljetnu klasiku“
I ovoga ljeta HNK Ivana pl. Zajca nudi mogućnost organiziranog autobusnog prijevoza Rijeka – Pula – Rijeka za sva tri programa Ljetne klasike: “Aidu” 25. srpnja, Beethovenovu Devetu 27. srpnja te “Carmen” 1. kolovoza.
Cijena povratne karte je 90,00 kuna a prijevoz se uplaćuje u agenciji Arriva travel – poslovnica Rijeka, Riva 22. Informacije i predbilježbe na tel. 051/212 224, 051/212 228 i mail: arijana.tomac@arriva.com.hr
Polazak na sva tri događanja je u 17.00 sati s Jelačićevog trga.

 

Komentari