Tribina u Kortilu u prvi plan stavlja – kulturu u kvartu

103
GRADSKA KNJIŽNICA RIJEKA_ Knjiga na nezgodnim mjestima

Uz izložbu ‘Budi susjed’, u petak 26. travnja s početkom u 18 sati, organiziran je razgovor koji će okupiti riječke aktere koji se bave oživljavanjem susjedstava, zajednica i javnog prostora.

Tribina Kultura – prebrojavanje, kao završno događanje izložbe Urbanog separea u riječkoj galeriji Kortil, okupit će šarene aktere koji čine i stvaraju riječke zajednice – od građanskih inicijativa i udruga, preko mjesnih odbora, pa sve do institucija i ustanova. Nekima su od njih kvart, parkovi i ulice prirodno stanište, a neki se bave tek nastajućim riječkim susjedstvom – Art kvartom. Neki nose desetljeća iskustva, neki su tek na početku, a neke je teško na prvu spojiti s kulturom u kvartu.

Tribina će se održati u galeriji Kortil ovog petka, 26. travnja, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a prijave nisu potrebne.

Sudionici će, u neformalnom krugu, razgovarati o trenutnom stanju susjedske kulture u Rijeci, primjerima iz prakse, nasljeđu Rijeke kao prijestolnice kulture te smjernicama za razvoj koje zaista možemo dostići. Na tribini će govoriti predstavnici susjeda i građanskih inicijativa, kao i predstavnici mjesnih odbora, ustanova i institucija.

Kao pozvani govornici, na tribini će sudjelovati predstavnice i predstavnici Građanske inicijative Kantrida i Mjesnog odbora Mlaka, udruga Urbani separe, RiRock, Vijeće mladih Benčić, Briješ i Filmaktiv, studentske sveučilišne galerije SKC, Gradske knjižnice te Društva arhitekata u Rijeci.

EPK_ 27 susjedstava EPK_ 27 susjedstava UDRUGA BRIJEŠ_ Street-art na Kampusu

Komentari