Trenirajmo mozak: 22. Tjedan mozga završava šetnjom od Rijeke do Opatije

61
mozak

Kampanja koja je u svijetu poznata kao Brain Awareness Week provodi se u Hrvatskoj 22. godinu zaredom pod nazivom Tjedan mozga. U obilježavanje Tjedna mozga već se tradicionalno uključio i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, koji širu javnost nastoji upoznati s napretkom i koristima istraživanja mozga u 21. stoljeću. Pod sloganom „Nije sve tako crnoʺ 22. Tjedan mozga u Rijeci obilježava se od 13. do 19. ožujka, a ulaz na sva događanja besplatan je te su pozvani svi zainteresirani studenti i građani.

U sklopu 22. Tjedna mozga posjetitelje očekuju brojne radionice, predavanja, pub kvizovi, šetnje i aktivnosti, a teme su aktualne i posvećene svim generacijama s fokusom na multiplu sklerozu, demenciju, epilepsiju, autizam i ADHD.

Trenirajmo mozak

Tjedan mozga zaokružuje se u nedjelju, 19. ožujka šetnjom od Rijeke do Opatije pod nazivom „Trenirajmo mozakʺ u organizaciji s UniSport Ri. Šetnja započinje u 10 sati te traje oko 2,5 sata te se kreće iz Rijeke.

Fizička aktivnost jedna je od glavnih stavki promocije zdravog načina života i prevencije bolesti kao što je cerebrovaskularni inzult, u narodu poznatije kao moždani udar. Pozivamo vas na šetnju s nama.

Više informacija možete saznati na Facebook stranici Tjedan mozga Rijeka i Instagram profilu @tjedan.mozga.ri.

U Organizacijskom odboru 22. Tjedna mozga nalaze se koordinatorica prof. dr. sc. Gordana Rubeša, psihijatar, subkoordinatori doc. dr. sc. Danijela Petrić, psihijatar, Valentino Rački, dr. med., specijalizant neurologije i Zrinko Baričević, mag. biotech., doktorand Odjela za biotehnologiju, predsjednik studentskoga organizacijskog odbora Alen Šarić, student 5. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci te članovi Studentskoga organizacijskog odbora.

U obilježavanju Tjedna mozga, uz Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, sudjeluju i FENS (Federation of European Neuroscience Societies), Specijalna bolnica Medico Rijeka – Pula, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Dravet sindrom Hrvatska, SciCaffe, FOSS MedRi, BioTech, Odsjek za psihologiju Psirius s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci, Dana Foundation i Brain Awareness Week.

L.B.

Komentari