Trebaš čuti ovu priču – književni natječaj za učenike i njihove mentore

32

U tijeku je još jedan projekt Rijeke 2020 – Europska prijestolnica kulture, kojim će se u stvaranje uključiti djecu i mladež, odnosno mlade pisce. Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče objavljuju natječaj za kratku priču, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u suradnji sa svojim mentorima.

Tema kratkih priča je Trebaš čuti ovu priču, što se odnosi na misli, snove i fantazije mladih. Teme kojima su zaokupirani učenici trebaju staviti na papir i paziti da ne prelaze formu kratke priče, što znači do 6 000 znakova s razmacima.

Svoje neobjavljene priče potrebno je poslati do 22. svibnja, a prva tri mjesta nagrađuju se nagradama sponzora. Proglašenje pobjednika održat će se na Festivalu europske kratke priče, koji se održava u Rijeci  5 i 6. lipnja. Nagrađene priče bit će objavljene na stanici Rijeke 2020. i Gradske knjižnice Rijeka.

Na natječaj jedan autor može prijaviti najviše tri priča, a uz to je potrebno dostaviti i kratku biografiju. Priču se šalje na elektroničku adresu contest@europeanshortstory.org . Pristigle radove ocjenjivat će i donijeti odluku o pobjedniku tročlani žiri: Davor Mandić, pisac zbirke pjesama i priča te novinar Novog lista, spisateljica Dunja Matić, magistra kulturologije i Helena de Karina, profesorica Prve riječke hrvatske gimnazije.

 

Komentari