“Točke” – prošetajte izložbom u Relativnoj galeriji u Rijeci i upoznajte pojedince iz raznih vremena i društvenih konteksta

181
Radovi Matilde Muller

Izložba “Točke”, izložba portreta i autoportreta ugledat će svjetlost dana u srijedu, 17.11.2021. u 18 sati u Relativnoj galeriji u Rijeci na adresi Pomerio 18.

Naziv izložbe “Točke” označava pojedince, pojedina lica – portrete i autoportrete, koji svojim postojanjem zauzimaju određeno mjesto u vremenskom kontinuitetu ukupnog povijesnog kretanja.
Portreti su tijekom povijesti bili ne samo jedni od prvih, nego i jedni od najčešćih likovnih motiva koje i danas često pronalazimo u različitim likovnim opusima.

Na izložbi “Točke” riječkoj publici predstavljeno je više od 40 umjetničkih djela od 18 autora podijeljenih u ukupno četiri tematske cjeline koje nose nazive: Svjesnost, Suvremeni portret, Realizam i Djetinjstvo. Postav izložbe osmišljen je kao šetnja gradom, u ovom slučaju galerijom, u kojoj je svatko pozvan upoznati pojedince različitog spola, dobi, vjere ili zanimanja te socijalnog i psihološkog statusa, iz raznih vremena i društvenih konteksta.

Autorice i autori: Sanjin Bakotić, Jeanette Bernić, Kristijan Dubravčić, Zdravko Dunger, Helena Gržeta, Danijela Cikatić Javorčić, Dijana Kadić, Marin Kovač, Tara Martić, Lorena Milković, Matilda Muller, Edita Mustedanagić, Maja Pajtak, Mirela Peterlić, Ivana Barišić Tomšić, Dijana Lukić, Nevena Živić i nepoznati autor.

Crni formati Daniele Cikatić Javorčić

Crni formati Daniele Cikatić Javorčić

Suvremeni portret
Suvremeni portret
Autorefleksija, realizam ili oboje
Autorefleksija, realizam ili oboje
Selfiji Dijane Lukić
Selfiji Dijane Lukić

L.B.

Komentari