Tiha misa: Arijana Lekić-Fridrih uz podršku građanki i građana Rijeke nastavlja borbu za zaštitu ženskih prava!

264
arijana lekić friedrich
Foto: Udruga Domino FB

Arijana Lekić-Fridrih iz Udruge Domino uz podršku građanki i građana Rijeke nastavlja borbu za zaštitu ženskih prava.

Skupna performativna akcija “Tiha misa” održala se danas u Rijeci na Trgu Grivica pred katedralom sv. Vida, uz crvene ruže i poruke upućene “moliteljima” kao što su:

“PRVI ČIN: POSLOŽITE SE!”

“DRUGI ČIN: NA KOLJENA!”

“SHVAĆAŠ DA MOLIŠ ISPRED CRKVE?”

“DA LI SI SAMO PREDIZBORNI REKVIZIT?”

“PROŠLE JE GODINE U HRVATSKOJ UBIJENO 9 ŽENA”

“NITI JEDNA VIŠE!”

Podsjetimo, “Tiha misa” održava se kao reakcija na muškarce koji u navodnoj molitvi kleče svake prve subote u mjesecu u desetak gradova diljem Hrvatske.

Uz prosvjednike stajali su zamjenica gradonačelnika Rijeke, Sandra Krpan i zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski te riječki SDP-ovi gradski vijećnici te vijećnici iz stranke Možemo.

“Evo, recite mi je li ovo normalno? U jednoj, navodno, sekularnoj građanskoj državi?!?

Je li normalno da se “čuvar” navodnih muškaraca koji kleče i mole za sve ono što više ne želim ni ponavljati, prsima o prsa naslanja na mene?!? Je li normalno da policija na to ne reagira, iako sam ih to tražila?!? Je li normalno ovo vrijeme u kojem živimo?!?
Pitam vas je li normalno iako jasan odgovor doslovno vrišti! Jer, ne samo da nije normalno nego je i opasno – za sve žene, za naše djevojčice, ali i za muškarce, one koji stoje, one koji to zaista jesu!
I ne, neće me zastrašiti, neću stati i neću prestati govoriti! Jer važno je i jer ovo nije Hrvatska kakvu želimo!”, poručila je Sandra Krpan na društvenim mrežama nakon molitvenog skupa inicijative Muževni budite.
arijana lekić friedrich
Foto: Udruga Domino FB
arijana lekić friedrich
Foto: Udruga Domino FB
Snimka zaslona 2024-03-02 142419
Izvor: Screenshot FB

Komentari