Tango Talijanske drame u HKD- u

317

Nakon velikog uspjeha predstave u Zajednici Talijana u Rijeci i na Riječkim ljetnim noćima,  na kazališnu scenu vraća se svečanom obnovom  9. travnja 2015. “El dia que me quieras” ansambla Talijanske drame, glazbeno-scenska predstava o tangu. U novom postavljanju predstave, što će se izvoditi u Zajcu na Sušaku (u HKD-u na Sušaku) , sudjeluje poznati majstor tanga Oliver Beck i njegovi plesači  (Oliver Beck/Alessia Favretto i Ivan Brajnik/Chiara De Grassi) te dva talijanska glazbenika međunarodnog ugleda: Mirko Satto na bandoneonu i Fabio Montomoli na gitari.

Na pozornici Leonora Surian, sa svojim toplim, senzualnim glasom, Alida Delcaro i Giuseppe Nicodemo koji je izabrao i dramatizirao tekstove, između ostalih, P.P. Pasolinija, Pabla Nerude, Izeta Sarajlića, Elvie Nacinovich, Rosanne Bubola.

fotografija 3

O ljubavi, emigraciji i identitetu

Strast i priča tanga o ljubavi, emigraciji i identitetu odvest će publiku na putovanje kroz poeziju uronjenu u univerzalni jezik glazbe, pjesme i plesa.

Tango je simbol mješovitog i heterogenog naroda, prokletog i blagoslovljenog, izmučenog i strastvenog, koji nikada neće prestati voljeti svoj jezik, svoje običaje, svoju zemlju.

I zbog toga je, između ostalog, predstava posvećena dragoj, nedavno preminuloj Matildi Ružić, ženi iz plemićke obitelji,  diskretnoj i kozmopolitskoj. S ljubavlju je čuvala veliko nasljeđe i ostavila nam je u zadatak da štitimo svoju duhovnu i kulturnu baštinu.

“El dia que me quieras” bit će izvedena u četvrtak  9. travnja, i petak,  10. travnja  s početkom u 19.30 sati, te u subotu, 11. travnja u 18:00 sati u HKD-u na Sušaku u Rijeci. Uz  četiri kupljene ulaznice, poklanjamo besplatni ekskluzivni CD s glazbom iz predstave.

Sljedeće izvedbe su 13. travnja s početkom u 20.00 sati, i 14. travnja u 12.00 sati u kazalištu  Teatro Gandusio u Rovinju te 7. svibnja u 20.00 sati i 8. svibnja u 12.00 sati u Cinema Teatro u Umagu.

L.K./HNK Ivana pl. Zajca

Komentari