Svečanom akademijom obilježena 65. godišnjica Thalassotherapije Opatija

161
thalassotherapia opatija

U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji svečanom akademijom je obilježeno 65 godina rada specijalne bolnice Thalassotherapije Opatija. Tom prigodom, obljetnicu su okupljenima čestitali župan Zlatko Komadina, ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva Marija Bubaš i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Župan Zlatko Komadina je svim djelatnicima ove županijske ustanove čestitao obljetnicu i istaknuo impresivna postignuća bolnice koja je od početka rada zauzela lidersko mjesto u svojim specijalnostima. “Iako je 65 godina vrijeme kad se odlazi u mirovinu, to nikako nije slučaj s Thalassotherapijom koju i danas karakteriziraju jako dobre ideje i programi. Otkad smo došli u ovu ustanovu, uvijek smo podržavali promjene i dobre ideje. Najvažnije je biti najbolji, što je od ulaska Županije postao i realno ostvariv cilj. Jednako je tako bilo važno ulagati u kadar koji je također potvrdio kako je na samom kvalitativnom vrhu”, rekao je Komadina.

65 godina thalassotherapije opatija

“Manifestacija je ovo posvete generacijama koje su utkale svoj rad u ovu ustanovu. Od samog sjajnog početka, imala je ova ustanova uspona i padova, a novi uzlet počeo je u trenutku povezivanja sa Županijom. Danas, kao i nekad, a tako će biti i u budućnosti, izvrsnost će uvijek biti mjerilo uspješnosti”, poručio je ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić.

65 godina thalassotherapije opatija

Thalassotherapia Opatija

Thalassotherapia Opatija je specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma koja je osnovana 1957. godine, a zapošljava 261 djelatnika od čega 37 specijaliziranih liječnika iz područja kardiologije, reumatologije, fizikalne medicine i neurologije. Thalassotherapia Opatija je nastavna baza Medicinskog fakulteta u Rijeci i Medicinskog fakulteta u Osijeku, Klinika za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Referentni centar Ministarstva zdravlja za rehabilitaciju srčanih bolesnika te Referentni centar za zdravstveni turizam i medicinski programirani odmor Ministarstva zdravlja republike Hrvatske.

65 godina thalassotherapije opatija

Prva je zdravstvena ustanova u našoj zemlji koja je uvela stručnu i modernu dijagnostiku, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika. Jedna je od prvih zdravstvenih ustanova u ovom dijelu Europe koja primjenjuje radnu, aktivnu i stručno kontroliranu rehabilitaciju srčanih bolesnika.

L.B.

Komentari