Svečano otvoren Rijeka Boat Show 2020

62

Rijeka Boat Show održava se na Gatu Karoline Riječke, od 25. do 27. rujna 2020. i to pod motom “Grad je luka, luka je grad”. Ovime se i nastavlja tradicija nautičkih sajmova koji se održavaju još od 1984. godine. Glavni cilj manifestacije jest promocija i predstavljanje domaće nautičke proizvodnje.

Direktor sajma Ivan Črnjarić naglasio je kako je poriv za organiziranje ove manifestacije tradicija nautičkih sajmova po kojima je Rijeka uvijek bila prepoznata. Črnjarić  je kazao kako je broj izlagača u odnosu na prošlu godinu, kada je njegova tvrtka prvi put preuzela organizacija sajma, veći za 40%.

Nautički-sajam-Rijeka-Boat-Show-6-1

Pozdravne riječi uputio je i predstavnik Lučke uprave Rijeka kap. Rajko Jurman, voditelj odjela komercijalnih poslova naglasivši ulogu Lučke uprave u promociji Rijeke kao luke nautičkog turizma. Tome će svakako doprinijeti i natječaj za luku nautičkog turizma u Porto Barošu koji će biti objavljen do kraja godine

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović namjeru održavanja tradicije ocijenio je kao vrlo vrijednom i nadodao: „Rijeka u svim strateškim dokumentima ima određenje okretanja prema moru, bilo da je riječ o rušenju zidova koji nas od mora odvajaju i stvaranja zone slobodnog pristupa do razvijanja Luke Rijeka i riječkog prometnog pravca te razvijanja gospodarstva na brodogradnji i pomorstvu. Drago nam je da se nautički sajam održava istovremeno s jednom od najpoznatijih jedriličarskih regata na Jadranu – riječkom Fiumankom. Obje manifestacije uživaju dugogodišnju podršku Grada Rijeke i Lučke uprave.“

Nautički-sajam-Rijeka-Boat-Show-11

Na svečanom otvorenju Sajma prof. dr.sc. Heri Bezić, v.d. predsjednik HGK ŽK Rijeka istaknuo je kako HGK sa zadovoljstvom podržava Rijeka Boat Show. “Vjerujemo da će Sajam i ove godine, usprkos nepovoljnim okolnostima vezanim uz pandemiju COVID-19, biti uspješan i posjećen, pogotovo obzirom da se održava u isto vrijeme kada i Regata Fiumanka”, istaknuo je Bezić.

Izlagača je ove godine znatno više unatoč koronavirusu, a na Rijeka Boat Show-u predstavljaju vlastitu nautičku proizvodnju i djelatnost male brodogradnje. Županijska komora Rijeka sudjelovati će na sajmu kao jedan od izlagača, a u sklopu izložbenog prostora prezentirati će se usluge HGK – Digitalna komora, Znakovi kvalitete- Hrvatska kvaliteta i Kupujmo hrvatsko te će poseban naglasak biti stavljen na članice Udruženja marina HGK, koje će također prezentirati svoje usluge.  Udruženje marina obuhvaća preko 70 marina koje su rasprostranjene duž čitave obale.

Nautički-sajam-Rijeka-Boat-Show-34

“Pozivamo Vas da pri obilasku Sajma posjetite izložbeni prostor Županijske komore Rijeka. Dodatnom ponudom i zanimljivim programima uz povoljne cijene, vjerujemo kako će Sajam i ove godine privući brojne posjetitelje, zaljubljenike u more i gospodarske aktivnosti na moru!”- zaključio je Bezić.

RIJEKA Boat show 25.09.2020

Komentari