Svečano otvoren Pulski filmski festival – filmovi pod zvijezdama

U subotu 9. srpnja 2016. godine, svečano je otvoren 63. Pulski filmski festival uz projekciju filma "Sve najbolje" Snježane Tribuson.

539

Sinoć, 9. srpnja 2016. godine, bili smo na svečanom otvorenju 63. po redu Pulskog filmskog festivala u prepunoj pulskoj Areni uz projekciju romantične komedije „Sve najbolje“ redateljice Snježane Tribuson.

Već oko 21 sat prostor ispred velebne pulske Arene bio je pun posjetitelja i posjetiteljica koji su s uzbuđenjem čekali prolazak poznatih ličnosti niz crveni tepih.

Početak otvorenja 63. Pulskog filmskog festivala pripalo je pjevaču Jacquesu Houdeku koji je fantastično izveo hrvatsku i istarsku himnu, nakon čega je publika imala priliku pogledati duhoviti uvodni kratki film u režiji Marka Stanića i Denisa Lepura. Cijela manifestacija odvijala se pod voditeljskom palicom Barbare Kolar.

Jacques PFF

Nakon pozdrava i zahvale ravnateljice Festivala Gordane Restović, o programu i novostima govorio je predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec.
Kada radite festival u gradu od oko 60 tisuća stanovnika, a sakupite više od 60 tisuća posjetitelja tijekom održavanja Pulskog filmskog festivala znate da ste na dobrom putu i da radite dobar posao”, naglasio je Hrvoje Pukšec te se zajedno s članovima Umjetničkog savjeta, Tanjom Miličić i Mike Downeyjem, zahvalio i publici i struci na velikoj podršci.

Ono što je ovo otvorenje učinilo još posebnijim jest uručivanje nagrade Zlatne Arene za životno djelo mađarskoj filmskoj redateljici Márti Mészáros koja je i dan danas jedna od najvažnijih europskih redateljica. Nagradu joj je uručio zamjenik predsjednika Europske filmske akademije, član Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, producent Mike Downey.

Marta Meszaros PFF

Naravno, kao i svake godine, nebo iznad Arene pretvorilo se u vatrometno platno čiju je spektakularnost publika nagradila glasnim pljeskom.

Romantična komedija „Sve najbolje“ redateljice Snježane Tribuson otvorila je filmski dio Pulskog filmskog festivala koji je oduševio sve posjetitelje i posjetiteljice.

Iz publike smo mogli čuti samo riječi hvale i oduševljenje pa smo tako sreli i Jonathana iz Engleske – „Došao sam s nekoliko prijatelja baš na Pulski filmski festival. Čuo sam od drugog prijatelja koji je tu bio prošle godine da je fantastično. Pula mi se jako sviđa, radujem se filmovima, ljudi su izuzetno susretljivi… Definitivno se vidimo i sljedeće godine“, rekao nam je mladi zaljubljenik u filmove, čija će pozitivna riječ zasigurno dovesti još pokojeg novog posjetitelja dogodine.

63. Pulski filmski festival traje sve do 16. srpnja 2016. godine te još možete doći uživati u briljantnim filmovima pod zvjezdanim nebom!

Komentari