“Sunset Boulevard” oduševio riječku publiku, mjuzikl dostojan Broadwaya!

123
Sunset Boulevard”2
Premijera mjuzikla "Sunset Boulevard" Foto: Dražen Šokčević

Riječka publika napokon je dočekala mjuzikl, i to jedan od najboljih svih vremena “Sunset Boulevard”, priču o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Holywooda 50-ih!

Ansambli Hrvatske i Talijanske drame, Baleta i Opere poklonili su publici dugoočekivani spektakl, jedan od najpoznatijih mjuzikla u opusu slavnog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera: „Sunset Boulevard”, nastao prema nezaboravnom filmu legendarnog Billyja Wildera. Od nastanka 1991. godine i prve izvedbe na londonskom West Endu 1993. godine, ovaj mjuzikl o najpoznatijem bulevaru u Holywoodu stekao je svoju neupitnu popularnost na Broadwayu i West Endu, u kraljevstvima muzičkog kazališta. U originalnoj londonskoj produkciji glavnu ulogu Norme Desmond igrala je Patti LuPone, dok se u broadwayskoj verziji proslavila holivudska glumica Glenn Close. Riječka produkcija u svim segmentima oslonja se na vlastite umjetničke snage, glumce i pjevače, zbor, balet, ali i orkestar, dirigenta i koreografkinju. Publika je u petak, nakon prve premijere, bila oduševljena raskošnim, glamuroznim glazbeno-kazališno-plesnim showom.

Oduševljena sam čitavom pompom oko premijere ovog mjuzikla, pravi uvod u ovakvu spektakularnu predstavu”, „Olivera Baljak dramski izvrsna, Nikola Nedić je čudo, a Leonora Surian je rođena za mjuzikl. Dajte nam više Anastazije Balaž! Sjajna je”, „Pozdravljam spoj ansambala, odličan posao”, „Glazba je prekrasna, svi muzički usklađeni, glumački da ne govorim. Uigrana režija, sve napravljeno kao za filmski set i odlično koordinirana gužva koja je prirodna za takav set. Publika osjeti priču. Iako je tragična, općeniti dojam je pozitivan, vidi se svijet Holywooda koji svih zanima, a skriven nam je, a ovdje je sjajan prikazan”, dojmovi su publike nakon prve premijere.

Nizale su se samo pohvale. „Spektakularno, glamurozno, šljokasto, blještavo i dostojno Broadwaya! Glazba je divna, songovi su divni već sami po sebi, a izvedbe orkestra i zbora, koji su moji osobni favoriti, su bile zaista na razini zadatka. Olivera Baljak me oduševila! Apsolutno drži energiju cijele predstave i osjetila sam da joj svi vjeruju”, „Ovo je bila prava sinteza kapaciteta riječkog kazališta, od baleta, glumaca, orkestra, zbora, pjevača

Zvijezde su uoči spektakla na kazališnoj pozornici bili upravo gledateljice i gledatelji! Kao u Holywoodu, publiku je ispred HNK Ivana pl. Zajca dočekao crveni tepih i bljesak fotoaparata. Publiku prve premijerne večeri dočekali su oduševljeni obožavatelji, tražili su autograme. Dočekali su ih polaznici Programa Riječkog kazališta mladih „Kamov”, a performans je nazvan „15 minuta slave”. Special guests stigli su Rolls Royceom: Damir Kedžo, Elena Brumini i Marko Fortunato, zvijezde sljedećih izvedbi „Sunset Boulevarda”. U atriju je publiku čekalo još jedno iznenađenje – bend i plesni program.

Reprize mjuzikla „Sunset Boulevard” su 9, 11, 12, te 26, 27. i 28. veljače 2019. u 19 sati.

Komentari