Srce kao simbol nade za razrušeni Zagreb

237

Tijekom posljednjih dana društvene mreže ispunile su fotografije vunenih raspuknutih srca na zagrebačkim fasadama, čije su polovice spojene plavim koncem. Građani su te fotografije shvatili kao znak da će se jednog dana šteta popraviti, a Zagreb i njegovi stanovnici oporaviti. Vuneno srce koje je odjeknulo na zgradi u Habdelićevoj 1 u Zagrebu, rad je mlade dizajnerice Ivone čiji je brend poznat kao Voona design. Poruka raspuknutog srca veoma je jasna – slomljeno srce može zacijeliti.

Na svom Instagram profilu napisala je:  “Zagreb se danas osjeća upravo ovako. Najjači potres u zadnjih 140 godina pogodio nas je rano ujutro, a u starom gradu šteta je velika. I puno je straha u nama i oko nas. Nikada nisam htjela objaviti sliku slomljenog srca u ovakvom kontekstu. Ali pretpostavljam da je sve to dio života. Mi ljudi smo mali i krhki. Pazite jedni na druge. Možemo popraviti ovo. Nakon što ludio završi.”

Dizajnerica Ivona prošloga ljeta sudjelovala je na projektu uličnih intervencija Okolo, koji je posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba čime se oživljava niz gradskih prostora te dotiče svakodnevice grada.

Komentari