Sprema se dvodnevni Velvet festival na Krku

201

Velvet festival glazbena je manifestacija u organizaciji mladih otočana, koja će se održati u periodu od 19. do 20. kolovoza 2016. godine u mjestu Punat na otoku Krku. Ovaj će glazbeni događaj ponuditi publici dva dana audio-vizualnog doživljaja putem kojeg će desetak izvođača regionalne i svjetske alternativne scene prezentirati svoj rad. Događaj svojom lokacijom – “Punta de Bij” – na samoj obali Jadrana, mladim lokalnim i regionalnim posjetiocima nudi pravi ljetni doživljaj. Festival će, uz dvije pozornice, publici ponuditi i bogat program koji uključuje raznoliku ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, kazališne predstave, intimne jazz koncerte, mnogobrojne radionice te zabavni sadržaj u vidu party-broda.

“Ukoliko sagledamo unatrag pet godina, možemo uvidjeti kako se većina alternativnih kulturnih manifestacija na području otoka Krka ugasila. Gledajući iz naše perspektive – mladih perspektivnih ljudi s vizijom za bolju budućnost – smatramo da je potrebno pružiti mogućnost realizacije programa pogodne za mlade koji se odmiču od dominantne i standardizirane narodne hrvatske glazbe. Organizacijom “Velvet festivala” želi se lokalnim i regionalnim posjetiteljima ponuditi moderni, alternativni i prije svega europsko orijentirani sadržaj u vidu glazbenog događaja. Također, jedan od ciljeva jest učiniti otok Krk prepoznatljivijim mlađoj populaciji i glazbenim ljubiteljima i van granica Hrvatske. Svojom jedinstvenom lokacijom i dobrom prometnom povezanošću stvara se mogućnost širenja festivala koji može postati svojevrstan brend otoka Krka. Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku”, poručili su organizatori.

Kvalitetna glazba, intimna atmosfera i brojni popratni sadržaji čekaju vas na novom ljetnom festivalu na otoku Krku. Više o programu uskoro…

Komentari