Sprema se 12. po redu ČAnsonfest

Udruga Kanat - Kastav tim je povodom objavila natječaj za skladbe koje će na festivalu biti izvedene.

436

12. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2016. održat će se na Crekvini u Kastvu, 26. kolovoza 2016. godine na zatvaranju 25. Kastafskega kulturnega leta. Udruga Kanat – Kastav tim je povodom objavila natječaj za skladbe koje će na festivalu biti izvedene.

One moraju biti pisane u duhu i u obliku karakterističnom za šansonu: strofna ili prokomponirana pjesma slobodnog glazbenog oblika uz korištenje sredstava i postupaka karakterističnih za glazbeni stil šansone, pri čemu je glazba u službi stihova.

Stihovi moraju biti pisani na čakavskom dijalektu Sjeverno – jadranskog primorja ili Istre.

Autor glazbe dužan je voditi računa o kvaliteti stihova te da njihovo uglazbljivanje, kao i izvođenje bude u skladu s ispravnim izgovorom i akcentima navedenih dijalekata, budući se glazba i stihovi šansone ocjenjuju kao jedinstveno djelo.

Obavijest o uvrštenju skladbi u program Festivala bit će objavljena natjecateljima najkasnije do 10. lipnja 2016. godine.

Udruga Kanat – Kastav kao organizator 12. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2016. dodijelit će četiri novčane nagrade za najbolje skladbe i to u kategorijama: Nagrada za najbolji tekst – 2.000 kn, Nagrada za najbolju skladbu, ČAnsonu – 2.000 kn, Nagrada za najbolju interpretaciju – 2.000 kn i Nagrada publike – 2.000 kn.

Natječaj je otvoren do 30. travnja 2016. godine, a radovi se dostavljaju preporučenom pošiljkom na adresu: Udruga Kanat – Kastav, Školska 8, 51215 Kastav s naznakom: 12. Festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2016. ili elektronskom poštom na e-mail adresu info@cansonfest.com.

Više informacija potražite na www.cansonfest.com

Komentari