Službeno je: Avanturističko obiteljski film “Mulan” umjesto u kinima moći ćete pogledati na Disney+ programu

37

Radnju već znate. Mlada neustrašiva Kineskinja maskira se u muškarca i prijavljuje u vojsku kako bi spasila svog oca. Mulan je dugo iščekivani avanturističko obiteljski film redateljice Niki Caro koji je live-action adaptacija Disneyjevog animiranog filma iz 1998. godine.

Planovi za igranu adaptaciju Mulan započeli su već 2010. godine, kada je Walt Disney Pictures izrazio interes za adaptaciju animiranog filma iz ’98. Film je trebao početi sa snimanjem u listopadu 2010., ali je na kraju otkazan. U ožujku 2015. najavljen je novi pokušaj, objavom The Hollywood Reportera. Početkom listopada 2016. objavljeno je da će Rick Jaffa i Amanda Silver prepraviti scenarij, kombinirajući kinesku baladu i poznati animirani film dok će Jason Reed producirati film zajedno s Chris Bender i Jake Weiner. U veljači 2017. za redatelja filma je angažirana Niki Caro, Liu Yifei najavljena za glavnu ulogu u studenom 2017., a ostatak glumaca pridružio se kroz sljedeću godinu. Snimanje je započelo u kolovozu 2018. godine i trajalo je do studenog, i to na Novom Zelandu i u Kini.

Film je premijerno trebao biti prikazan u kinima 27. ožujka, ali zbog pandemije odgođen je 21. kolovoza. Disney je objavio da premijerno prikazivanje filma neće biti u kinima već  na Disney + programu. Svi zainteresirani trebat će platiti 29,99 dolara, uz mjesečnu naknadu usluge streaminga za gledanje filma. Prema Varietyu, na tržištima gdje Disney + nije dostupan, Mulan će se prikazivati u odabranim kinima.

30 dolara cijene najma ne čudi što mnogi nisu ostali oduševljeni saznavši tu odluku. Ipak, još uvijek postoji gomila obožavatelja koji jedva čekaju odgledati film koji napokon ima i konačan datum premijere.

Komentari