Skriveno kino donosi Fellinijev “Amarcord”

Ljetno Art-kino u Rijeci donosi "Amarcord" na skrivenoj lokaciji koju morate pronaći uz pomoć tragova.

231

Četvrtak, 21. srpnja u 21 sat i 30 minuta na, za sad, skrivenoj lokaciji donosi “Amarcord” Federica Fellinija i njegove gorko-slatke priče.

U već tradicionalnoj suradnji Motovun Film Festivala i Art-kina program “Skriveno kino” donosi jedan od najboljih filmova svih vremena i to na novoj restauriranoj kopiji, ravno s prošlogodišnje premijere na Venecijanskom festivalu. Na skrovitoj lokaciji, u toploj riječkoj noći riječka će publika moći vidjeti kako izgleda odrastanje dječaka Titta u talijanskoj provinciji okruženo galerijom živopisnih likova.

“Skriveno kino” je prve godine donijelo glazbeni dokumentarac “Mistaken For Strangers” na terasi Guvera, prošle su se godine na velikom platnu našle “Ralje” na Pećinama, a ovogodišnja skrivena lokacija će se otkriti dan prije samog održavanja programa.

Kako biste saznali gdje će se smjestiti alternativno platno Motovuna i Art-kina – pratite Facebook stranicu Art-kina te se pretplatite na newsletter pute web stranice Art-kina.

Amarcord2

Radoznali dječak Titta odrasta u talijanskoj provinciji okružen galerijom živopisnih likova te pokazuje veliko zanimanje za suprotni spol. Premda se s vremenom politički odnosi radikalno mijenjaju, a fašisti počinju dominirati institucijama moći, zajednica ne prestaje živjeti kroz rituale – smjena godišnjih doba, te prirodne, društvene i obiteljske spektakle (snijeg, magla, prolazak velikog broda, bračne svađe, ispadi ludoga ujaka). Uz brojne druge nagrade, “Amarcord” je nagrađen i Oscarom za najbolji film na stranom jeziku.

Vidimo se – ako “Skriveno kino” pronađete na vrijeme…

Komentari