Skok u prošlost: Sjećate li se legendarnog kupališta Bagno Riviera?

129
skok u prošlost

Samo neki od nas sjećaju se starih kultnih kupališta Kvarnera pa tako i naše Kantride. Oko njih se odvijao bogati društveni život kroz druženja, muziku, plesnjake, društvene igre na terasama uz more, kino predstave, koncerte na otvorenom, sportska događaja… svo to nematerijalno naslijeđe zajedno sa nestalom kupališnom arhitekturom trebali(su) bi biti sačuvani kao dragocjena kulturno- turistička baština našeg kraja. Danas im više gotovo nema ni traga.

Zato se sa nostalgijom želimo prisjetiti tih vremena i našeg legendarnog kupališta Bagno Riviera na platou ispod Sportske dvorane 3. Maj, ovu subotu 06. srpnja 2024. od 18 do 22 sata.

Pridružite se u čim većem broju, podijelite sa nama vaše osobne uspomene, donesite koju obiteljsku sličicu, zaigrajte picigin, zaplešite uz muziku anni 50’ i prisjetite se zaboravljenih vremena naše Kantride, poručuju iz Građanske inicijative Kantrida (GIK).

Manifestacija SKOK U PROŠLOST/UN TUFFO NEL PASSATO u organizaciji je GIK-a Građanske inicijative Kantride sa partnerima Udrugom Urbani Separe, Udrugom Orehović, Udrugom Filmaktiv, Zajednicom Talijana/ Comunita’ degli Italiani di Fiume, Opatijskim Kukalima, Art kvartom i dio je velikog Festivala Pozdrav s riječke rivijere.

SKOK U PROŠLOST/UN TUFFO NEL PASSATO održava se u sklopu cjelogodišnjeg programa Kultura u kvartu Kantrida koji je podržan od Grada Rijeke kroz javne potrebe u kulturi za 2024. godinu.

Komentari