Sinoć svečano otvorene 14. Riječke ljetne noći

Ni neumorna kiša nije spriječila mnogobrojne građane da se sinoć zapute u HNK Ivan pl. Zajc

457

Ni neumoljiva kiša nije uspjela pokvariti planove mnogobrojnih građana da se sinoć zapute na svečano otvaranje 14. po redu Riječkih ljetnih noći. Iako je koncept tradicionalnog otvaranja ove manifestacije, ove godine ponešto bio drukčiji te je izostao spektakl na otvorenome, čija bi izvedivost ionako bila upitna zbog vremenskih uvjeta, Riječke ljetne noći, svojim uvodnim programom, ni ove godine nisu razočarale niti ostavile ravnodušnima svoje posjetitelje.

Hnk2

U sklopu programa „Kazalište koje diše“, ovom su prilikom otvorena sva vrata HNK-a Ivana pl. Zajca, od binskih, bočnih sigurnosnih i službenih ulaza, pa sve do glavnog ulaza za publiku i ulaza za galeriju, a unutar zgrade, sinoć se u isto vrijeme odvijalo više od trideset programa u kojima su posjetitelji mogli uživati, ali u kojima su mogli i sami sudjelovati. Moguće je bilo pratiti plesne koreografije iz neposredne blizine, hodati kroz baletne scene, uključiti se u nastup zbora, svjedočiti probi opere „La bohème“ koja je najavljena za iduću sezonu, razgledati šarene i raskošne kazališne kostime, doživjeti zvuk glazbenog orkestra izravno sa pozornice i sl.

HNK1

Riječke ljetne noći pod sloganom „Vrijeme je za odluke!“, a koje traju od 30. lipnja do 21. srpnja, i ove će godine ponuditi više od dvadeset različitih programa koji će se odvijati na različitim lokacijama našega grada. Tako će posjetitelji u sklopu ove manifestacije moći uživati u ambijentima HNK Ivana pl. Zajca, bivšem „Torpedu“, dvorištu Srednje talijanske škole, na Bazenima Kantrida, Trgu sv. Barbare, Molu longu, Arheološkom parku Principij, na brodu „Galeb“, a velika završnica Riječkih ljetnih noći, popraćena posebnim spektaklom, održati će se na Trgu Riječke rezolucije.

Foto: Novi list

Komentari