Sinoć je svečano otvoreno 33. Kastafsko kulturno leto!

110
kkl
Photo: Nikola Cvjetović

Sinoć je svečano otvoreno 33. Kastafsko kulturno leto, a događaj je započeo svečanim protokolarnim dijelom. Zamjenik gradonačelnika Grada Kastva, Dean Jurčić, saborski zastupnik te jedan od osnivača Udruge Kastafsko kulturno leto, Ivica Lukanović, i predsjednik Udruge, Saša Matovina, prisustvovali su ceremoniji podizanja festivalske zastave, čime je službeno označen početak ovogodišnjeg festivala. Svečanost su dodatno uveličali Klapa Kastav i Glazbeno društvo Spinčići, zajedno s tri susede iz predstave Duhi, dok je karizmatični Robert Ferlin vodio ceremoniju.

Nakon svečanog dijela, uslijedio je dugo očekivani glazbeni program Super Cover Night, koji je prisutne poveo na putovanje kroz povijest filmske glazbe. Večer je započela instrumentalnom izvedbom teme iz filma Top Gun, koja je gledatelje uvela u magičan svijet filmske glazbe.

Voditelji večeri, Maja Sulić i Robert Ferlin, na duhovit i informativan način publici su predstavili povijest filmske glazbe te najavili izvođače – Sabrinu Hebiri, Brunu Oberan, Dina Antonića i Daniela Juriševića, koji su nastupali uz pratnju SuperCover Band-a Kastav.

Večer je otvorena Disneyjevim hitovima. Sabrina Hebiri i Dino Antonić izveli su A Whole New World iz Aladdina, a Bruna Oberan i Daniel Jurišević očarali su publiku izvedbom Beauty and the Beast iz Ljepotice i zvijeri. Uslijedila je pjesma Circle of Life iz Kralja lavova u interpretaciji Sabrine i Dina.

Nakon Disney bloka, Dino Antonić je oduševio publiku izvedbom pjesme Footloose iz istoimenog filma, dok je Daniel Jurišević izveo Staying Alive iz filma Groznica subotnje večeri. Bruna Oberan potom je izvela Skyfall iz istoimenog filma o Jamesu Bondu, a Sabrina Hebiri Probably Me iz filma Smrtonosno oružje 3.

Uslijedio je blok balada: I Will Always Love You iz filma The Bodyguard, My Heart Will Go On iz filma Titanic, All for Love iz The Three Musketeers i (Everything I Do) I Do It for You iz filma Robin Hood: Princ lopova.

Publika je mogla uživati i u domaćim hitovima – Ti i ja, Jesen stiže, dunjo moja i Zlatne godine.

Ovaj glazbeni događaj bio je samo početak bogatog programa 33. Kastafskega kulturnega leta, koje će tijekom ljeta ponuditi ukupno 46 događanja, potvrđujući svoj status jedne od najvažnijih kulturnih manifestacija u regiji.

kkl
Photo: Nikola Cvjetović
kkl
Photo: Nikola Cvjetović
kkl
Photo: Nikola Cvjetović

 

Komentari