Serijal o „Agentu 010”: filmovi u kojima osobe s invaliditetom spašavaju svijet dolazi u Kino Krk početkom travnja!

71

Zanimljivo, iznenađujuće zabavno, pravo osvježenje, nešto potpuno drugačije – riječi su kojima su posjetitelji riječke i zagrebačke projekcije opisali riječki HIT filmski brend TAJNI AGENT 010.

Riječka udruga Spirit bavi se integriranjem osoba s invaliditetom u društvo na inovativan način; kroz produkciju detektivskih filmova.  Do sada su snimljena tri filma: „Ni vremena za umirat“ (2021. 25min), „Igra sudbine“ (2022. 25min) te „Trubač uvijek trubi parput“ (2023. 48min), a poveznica im je karizmatična grupa mladih sa invaliditetom koji su osmislili likove i scenarij uz vodstvo Helge Paškvan. Glavne likove tumače Dorian Matić, Dora Brnić, Tea Superina i Toni Lesica, a u sporednim ulogama pojavljuju se poznate osobe;  Šajeta, Mile Kekin, Krešimir Mišak, Asim Ugljen, Mario Kovač i drugi. Serijal je nastao uz veliku podršku prijatelja i rodbine, a filmove je režirao, snimio i montirao Denis Pilepić- Pille (u suradnji s članovima i članicama Spirita).

Ova detektivsko-špijunska duhovita verzija stare šablone o Tajnom agentu koji spašava svijet, nudi novi oblik i narativ, sve je moguće i svatko može biti heroj i ostvariti svoje snove.

Riječkim agentima snovi su stvaranje filmova, i pozivaju sve zainteresirani da ih podrže dolaskom na projekciju serijala u KINO KRK u petak 05. TRAVNJA u 19:30.

Naglašavamo da se projekcija filmova NE naplaćuje i da će se skupljati DONACIJE za nastavak ovog hvalevrijednog projekta!

Zabava, rušenje stereotipa i pomicanje granica su zagarantirani, a projekciji će prisustvovati glavni glumci! Nemojte popustiti riječki HIT serijal „TAJNI AGENT 010“!

Organizatori projekcije : Udruga Kretivni Krk, Kino Krk i udruga Spirit

Komentari