Serija urbanističkih šetnji Rijekom završava na Klobučarićevom trgu

78
klobučarićev trg
Tri zimske šetnje na tri subote. Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka i Urbani separe žele te provesti uz Rječinu, Klobučarićev trg i Stari grad te Škurinje, a pozvani su baš svi koji svoj grad žele bolje upoznati.

FALI

Ciklus šetnji odvija se pod nazivom ‘FALI’, jer –  u riječkom javnom prostoru mnogo toga nedostaje. Klupa, lampa, koncert, šetnica, biciklistička staza, stablo. Ideja okupljanja stoga je upravo okupiti zainteresiranu javnost te, u razgovoru s mladim urbanistima i arhitektima, učiti o urbanističkim nedostacima Rijeke, ali i zamišljati što je potrebno da riječki javni prostor postane uređeniji, održiviji i dostupniji.

Fali trg

Posljednja šetnja zakazana je za subotu, 10. prosinca pod nazivom ‘Fali trg’, a organizatori ju opisuju na sljedeći način: ‘Trg koji, zapravo, uopće nije trg, a u isto je vrijeme najveći trg u Rijeci. Bio je bujni park i veselo igralište, pa slučajno i privremeno jezero. Sada je ravni, betonski krov garaže ispred osnovne škole. Klobučarić zaslužuje bolje. Fali trg!’
Odvit će se u jutarnjem terminu, s početkom u 11 sati te u trajanju od jednog sata, a sami posjetitelji okupit će se na Klobučarićevom trgu, ispred Osnovne škole Nikola Tesla. 

U slučaju kiše, šetnja će se odviti pod kišobranima. Prijava nije obavezna, no zainteresirani su pozvani javiti se e-mailom na: info@d-a-r.hr

L.B.

Komentari