Samostalna izložba Andree Staničić u Galeriji Juraj Klović

47

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika organizira samostalnu izložbu Andree Staničić, koja će biti otvorena u petak, 10. svibnja u 19 sati u Galeriji Juraj Klović na adresi Verdijeva 19 b. Izložba će biti otvorena do 24. svibnja radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom je zatvoreno.

Andrea Staničić rođena 1983. godine u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, studij Likovne kulture. Poslijediplomski studij završila je 2011. na Akademiji likovne umjetnosti i dizajna u Ljubljani. Članica je HDLU Rijeka. Živi i stvara u gradu Krku.

U svojem radu sklona je interakciji tradicionalnih medija i novih tehnologija gdje je grafika okosnica  koju postavlja u suodnos s drugim medijima. Grafike su rađene tehnikom suhe igle, naknadno kolorirane, nose motive pčela, biljaka, perforirane skeletne konstrukcije listova, te su iznimno taktilne.

Tematika je cikličnost postojanja, umiranja radi ponovnog rađanja, prirodnih promjena u vremenu kao svojstvu nestajanja materije, propadanja, poput stanica koje umiru u tijelu kao hrana za izgradnju novih stanica te shvaćanje prolaznosti života. Andrea stvara umjetničku knjigu s motivom pčele, kao simbola sjećanja na djetinjstvo i djeda koji se bavio pčelarstvom.

Komentari