„Rijeka Outdoor Weekend„ – u subotu planinarenje, u nedjelju nordijsko hodanje

113
rijeka outdoor weekend

Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s partnerima ovog vikenda, 4. i 5. studenog organizira aktivan i atraktivan program za građane kojim se nastavlja manifestacija „Rijeka Outdoor Weekend“.

Odličan vikend započinje u subotu 4. studenog u 10 sati, kada će se s Trga Grivica (pred katedralom sv.Vida) okupiti ljubitelji planinarenja koji će, uz stručnog vodiča, krenuti na pohod rutom “Dva riječka brda”, atraktivnom laganom stazom iz središta Rijeke preko Kalvarije, Kozale, Hartere, Lujzijane, Bošketa i Trsata, sve do Titovog trga. Planirano vrijeme trajanja ove šetnje je 3 sata, a ideja je da sudionici dožive i upoznaju malo drugačiju Rijeku. Pješačka staza na turistički atraktivan način povezuje najstarije dijelove grada, najpoznatije crkve, lokacije nekadašnje vodeće svjetske industrije sa modernom Rijekom.

Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo nastavlja s odličnim programom “Rijeka outdoor” i to programom nordijskog hodanja i pješačenja, a treća nedjelja donosi odličan dan koji će ponuditi hodanje atraktivnom rutom “Staza uz Rečinu”.

Riječki nordijski dan započet će u nedjelju 4. studenog u 9 sati okupljanjem sudionika na Molo longu, otkud će kolona krenuti na pohod trasom “Staza uz Rečinu” na potezu: Molo longo – Hartera – šetnica uz Rečinu – mlin Žakalj – šetnica uz Rečinu – Trsat (Gradina) – Molo longo. Za razliku od prve dvije nedjelje kad se hodalo lakšim stazama, za ovu su organizatori pripremili zahtjevniju stazu dužine 10 km. Sudionici će, predvođeni stručnim vodičima uživati u hodanju rutom koja otkriva brojne ljepote Rijeke i njene okolice. Štapovi za hodanje osigurani su od strane organizatora.

Riječka turistička zajednica za sudionike subotnjeg i nedjeljnog programa pripremila je i poseban dar, majicu “Rijeka Outdoor” koju će dobiti svaki sudionik, kao uspomenu i priznanje za sudjelovanje u ovom atraktivnom programu.

Organizatori podsjećaju sudionike da koriste odgovarajuću opremu za aktivnosti u kojima sudjeluju, da u aktivnostima sudjeluju na vlastitu odgovornost te da zadržavaju pravo izmjene rute u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Komentari