Rijeka na kulturnoj karti Europe – Najesen na operne predstave stiže tri tisuće njemačkih turista

14

Na večerašnju izvedbu Mozartova »Figarovog pira« u HNK Ivana pl. Zajca, stižu i brojni njemački turisti.

Zahvaljujući suradnji riječke Opere i turističkih agencija RBtravel iz Rijeke i Wolff Ost Reisen iz Njemačke najesen u Rijeku, na tri izvedbe Puccinijevih opera, stiže tri tisuće ljubitelja opere iz Njemačke. Rezultat je to petogodišnje suradnje s agencijom RB tavel, rečeno je na današnjem susretu s novinarima.

U listopadu će se izvesti »Madama Butterfly« u režiji Dražena Siriščevića i pod ravnanjem Villea Matvejeffa, u studenom »Tosca« s nacionalnom opernom prvakinjom Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi, u režiji Marina Blaževića i pod ravnanjem Yordana Kamdzhalova te »La Boheme« u režiji Fabrizija Melana i pod dirigiranjem Villea Matvejeffa, u koprodukciji s finskom Jyväskylän Operom.

Odabrana Puccinijeva djela idealna su za širu publiku, kazao je Petar Kovačić, ravnatelj riječke Opere istakavši kako u sve tri opere nastupaju pjevači riječke Opera osim Kamena Chaneva, kao jedinog gostujućeg pjevača.

Intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević najavio je dolazak njemačkih turista u deset autobusa na večerašnju izvedbu Mozartova „Figarovog pira“.

Sabine Heller iz agencije Wolff Ost Reisen kazao je kako su u potrazi za novim programima. Ponudili su odlaske na operne predstave i koncerte u Prag, a potom i u druge europske gradove, među kojima i u Rijeku.

Komentari