Rijeka je dobila prvi Institut argentinskog tanga!

293
Riječki institut argentinskog tanga

Prije nepuna dva mjeseca u Rijeci je s radom započela nova plesna škola argentinskog tanga pod nazivom Institut tango Argentino Rijeka HR.

U ovoj plesnoj školi uči se argentinski tango koji sadrži sve elemente tradicionalnih tango stilova i intimnost izvornog tanga te tango nuevo, koji je prekrasna kombinacija gracioznih stavova i svih vrsta okretaja. Neki ga vide kao mješavinu tango glazbe i elektronike pa taj stil privlači i mlade. Veliku pozornost posvećuje se i tango salonu koji je klasik u svijetu tanga, prepoznatljiv po preciznim pokretima i eleganciji njihove izvedbe.

Mentor i učitelj riječkog tango instituta je gran maestro Oliver Beck (Associazione Tango Argentino IT).

Oliver Beck perjanica je riječkog instituta radi svojih impozantnih kvalifikacija. Kao  kvalificiranog plesnog učitelja, između ostalog, odlikuje ga visoka razina tehničke preciznosti kod objašnjavanja i beskrajna posvećenost. Ono što podcrtavamo je da Oliver Beck na osebujan način pruža sve potrebno kako bi polaznici što prije proplesali ili osvijestili sve ono što već znaju koristeći se svojom jedinstvenom plesnom tehnikom i strukturom poduke. Oliver Beck riznica je iskustva i znanja, spoj umjetnosti i pedagogije pri čemu je naglašeno njegovo pedagoško umijeće kao sastavni dio profesionalnog habitusa plesnog pedagoga.

Riječki institut argentinskog tanga

Spiritus movens i umjetnički voditelj riječkog instituta je Danijela Forempoher, inače i predsjednica poznate bakarske Udruge La Bamba.

Tango je ples kreativnosti i improvizacije, ali ona nastaje tek iz poznavanja mnoštva plesnih elemenata koji se moraju naučiti. Poseban je jer su sudionici u vrlo bliskom kontaktu s drugom osobom. Za tango su bitni strast i strpljenje, jer tango je emocija koja se pleše. Tango nas uči komunikaciji te govori da za oslobađanje vlastitog potencijala u prirodnosti i ljepoti kretanja treba vremena.

Tečaj plesa održava se jednom tjedno i to srijedom od 20:30 do 22:30 u plesnoj dvorani u Dvorani mladosti u Rijeci ( Trg Viktora Bubnja 1 na prvom katu). Otvoreni su upisi za napredne početnike i one koji su, iako možda već plešu duže vrijeme, svjesni da trebaju poraditi na svom tangu kako bi izgledao bolje i pružio im veći užitak.

Riječki institut argentinskog tanga

Tango je zaradio ljubav milijuna obožavatelja diljem svijeta, stoga ne propustite ovu priliku i naučite plesati predivan strastveni tango u novoj prestižnoj školi argentinskog tanga u Rijeci!

Komentari