Riječani znaju reći …“Ako nije na Korzu, kao da se nije desilo“. Doista, ta riječka žila kucavica oduvijek je bila glavna pozornica grada na Rječini, gdje su sve svi okupljali kada bi htjeli doći na mjesto po njihovom ili možemo slobodno reći svačijem riječkom guštu… I usput rečeno najslađe kave, susreti i dogovori odvijaju se na Korzu, pa je tako Korzo nezaobilazna geografska i emotivna točka svih građana Rijeke.

DSC_0026oDruga, ne manje važna takva točka je i riječko kazalište, HNK Ivana pl. Zajca. Spojite te dvije točke i dobijete nešto posebno! To nešto posebno je cijeli niz autorskih radova, odnosno radnih skica koje najavljuju skorašnju premijeru baleta „Labuđe jezero“. Izložba na otvorenom, putem odličnih skica velikog formata koje govore o kostimima, scenografiji i samoj predstavi, odškrinula nam je vrata mitske baletne predstave koju se s nestrpljenjem očekuje.

DSC_0015oIzložbom na Korzu, u galeriji na otvorenom, predstavljeni su autori koji intenzivno stvaraju i koji će biti zaslužni za ukupni doživljaj baleta Labuđe jezero. Koreograf i redatelj Staša Zurovac, kostimografkinja Bjanka Adžić Ursulov, scenograf Dalibor Laginja, majstor svjetla Deni Šesnić, dirigent Matija Fortuna, uz izvedbu baletnog ansambla riječkog kazališta predstavi se priključuju i polaznici druge godine Studija medija i glume Sveučilišta u Rijeci. Upravo na fotografijama vidi se njihov dosadašnji rad na predstavi.
Premijera i daljnje izvedbe očekuju se s nestrpljenjem. Jer, riječ je o jednom od najpoznatijih klasičnih ovozemaljskih baleta, a zbog neponovljive glazbe Petra Iljiča Čajkovskog i snažne ljubavne teme, mnogi će se složiti da je riječ o jednom od najromantičnijih baleta ikada. A kako će on izgledati na sceni riječkog kazališta ostaje pitanje koje sretno lebdi u zraku i na koje svi s nestrpljenjem očekuju odgovor. Pouzdajući se u snažna imena koja stoje iza produkcije „Labuđeg jezera“, predvođena Stašom Zurovcem i izvrsnim baletnim ansamblom, možemo se nadati izuzetnom umjetničkom doživljaju, za koji se nagađa da će biti intrigantna i vizualno impresivna reinterpretacija ovog poznatog balentog djela.

DSC_0018oPremijera je zakazana za 12. svibnja, u petak, pa požurite po karte link za karte za tu ili jednu od idućih predstava baleta „Labuđeg jezera“ i budite dio ovog umjetničkog doživljaja.

DSC_0051oDSC_0044oDSC_0020oDSC_0042o

DSC_0035o