Riječki lipanj u znaku mora, gastronomije, sporta i dobre zabave

116
rijeka

Kvarnerska rivijera

Kvarnerska Rivijera, međunarodni omladinski nogometni turnir, ove godine održava se od 26. svibnja do 1. lipnja 2024. godine. Turnir Kvarnerska rivijera sportska je priredba s dugogodišnjom tradicijom i jedan od  najstarijih nogometnih turnira za mlade u Europi.

MIK

Ne propustite ovogodišnje jubilarno 60. izdanje festivala Melodije Istre i Kvarnera sa završnom večeri u Rijeci 6. lipnja na Trgu Riječke rezolucije. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima.

KultuRi

KultuRi je konferencija valorizacije kulturno povijesne i sakralne baštine u turizmu, a održava se 13. i 14. lipnja u Palači Šećerane. Program nudi inovativne marketinške strategije i metode za kreiranje moderne, premium turističke ponude, privlačne zahtjevnijem gostu i tržištu.

Dani sv. Vida

U sklopu Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, održava se mnoštvo sportskih, vjerskih, kulturnih i zabavnih manifestacija. Ove godine ćete od 12. do 15. lipnja u svakom kutku grada pronaći zabavu za sebe.

Fiumanka

Rijeka i njezina luka ponovo će postati mjesto susreta mnogobrojnih nautičara na međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji koja iz godinu u godinu okuplja velik broj jedrilica i jedriličara.

Puhački orkestar Rozga

Na Trsatskom kaštelu 16. lipnja, s početkom u 19:30 sati, održava se koncert kolažnog glazbenog programa namijenjen široj publici, od klasičnih koračnica, plesnih polki i valcera, opereta do zabavne pop-rock glazbe.

Porto Etno

Porto Etno, međunarodni festival svjetske glazbe i gastronomije, koji svake godine okuplja stotine izvođača (glazbenika, plesača, kuhara) pretvarajući Rijeku u epicentar svjetske kulture na jedan vikend, održava se 28. i 29. lipnja  u Exportdrvu.

Komentari