Riječanin Milan Zagorac objavio roman za mlade “Sukladnost ljubavnih trokuta”

28

U nakladi izdavačke kuće Studio TiM objavljen je novi naslov Milana Zagorca, roman za mlade naslova Sukladnost ljubavnih trokuta.

Noa (16, skoro 17 godina) živi s mamom i sestrom Martom (14, skoro 15 godina) u Prepuštevcu – čitaj: zabiti! – pored Varaždina – u disfunkcionalnoj obitelji budući da je tata prije dvije godine zasnovao novu.
Ide u školu koju ne podnosi. Okružen je ljudima koje ne podnosi. Iznimka su Iva, Nika i Tomi – njegovi prijatelji. Nou opterećuju uglavnom dvije stvari: škola i ljubavni problemi. Dobro, i društveni ugled koji se u potpunosti urušava kada je primoran provesti Novu godinu kod bake u Ivanovcima s tatom. Kako bi ublažio nepravdu i sramotu, Noa počinje planirati putovanje života jugom Europe. I kao da sve to nije dovoljno, njegov ljubavni život dodatno je zakomplicirala prijateljica Iva koja je postala nešto više od prijateljice.
Ovaj roman donosi nam istovremeno smiješnu sliku o odrastanju, premda će nas često nešto neugodno stegnuti oko srca. Kada se sve zbroji i oduzme, zaključak je – nije lako biti mlad!
Milan Zagorac rođen je 1976. u Rijeci gdje je završio studij hrvatskog jezika i književnosti. Od 1997. do 2001. bio pomoćnik glavnog urednika časopisa Rival. Od 2002. radio kao pomoćnik glavnog urednika u izdavačkoj kući Adamić, od 2005. do danas vodi sa suprugom Tamarom Modrić izdavačku kuću Studio TiM. Od 2009. do 2013. direktor Izdavačkog centra Rijeka i njegov glavni urednik. Od 2013. sudionik i suorganizator Ri Lita, suosnivač i urednik časopisa i portala za književnost i umjetnost Književnost uživo. Od 1997. godine objavljuje kritičke tekstove, osvrte, recenzije, prikaze, eseje, poeziju i prozu. Objavio je sljedeće knjige: Dan velikih valova, antologija Rivalova naraštaja (izbor iz časopisa Rival uz kritički pogovor, koautorstvo s Goranom Ušljebrkom i Mladenom Uremom, 2001.), Želiš li pogledati sunce u ponoć? (roman, 2002.), Jeste li kupili direktoru parkerice (roman, 2006.); Janko Polić Kamov, njegovo i naše doba (u koautorstvu s Mladenom Uremom, 2010.), Spojene vožnje (roman, 2011.), Vražji prolaz (roman, 2014.), Simpatija za luzere na riječki način (izabrane kolumne, 2015.), Objava po povratku iz crne šume – simboli vječnog sazrijevanja (esej, 2015.), Noina velika avantura (roman za mlade, 2016.), Noćni ekspres (proza, 2017.) te Kralj ribar (roman, 2020.).

Komentari