Redateljica filma nagrađenog Velikom zlatnom arenom otvara sezonu u Art-kinu

38

Jedanaestu filmsku sezonu u Art-kinu Dnevnik Diane Budisavljević. Riječka premijera će se održati u petak, 13. rujna u 20 sati. Na premijeri će prisustvovati i redateljica Dana Budisavljević, prva autorica nagrađena Velikom zlatnom arenom za najbolji film.

Dnevnik Diane Budisavljević igrano-dokumentarni je film koji prati Dianu Budisavljević (Alma Prica), zagrebačku humanitarku i socijalnu aktivistkinju koja je tijekom Drugog svjetskog rata organizirala akciju spašavanja i zbrinjavanja srpske djece iz ustaških logora. Koristeći svoje austrijsko podrijetlo, Diana je apelirala na vlast, Crkvu i Crveni križ da iz logora spase barem djecu, no nakon što nitko nije preuzeo odgovornost, odlučila je sama iz svog stana organizirati akciju kojom će do kraja rata od sigurne smrti biti spašeno više od deset tisuća djece.

Jutro nakon održavanja premijere Dnevnika Diane Budisavljević – u subotu, 14. rujna u 12 sati – u sklopu programa Kava s autoricom, zainteresirana će javnost i publika Art-kina imati priliku porazgovarati s redateljicom Danom Budisavljević. Moderator razgovora bit će Nebojša Zelič, docent Filozofskog fakulteta u Rijeci, a za sve posjetitelje koji imaju pitanje ili naprosto žele čuti više o redateljici i filmu, ulaz je slobodan. Kavi s autoricom prethodi jutarnje prikazivanje filma, zakazano u 10 sati, a svim članovima i članicama Filmskog kluba 54+ na jutarnju je projekciju ulaz slobodan.

Premijerni se program povodom otvaranja nove sezone u Art-kinu prikazuje u sklopu programskog pravca Doba moći, dijela programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Ulaznice za premijeru Dnevnika Dane Budisavljević kreću u prodaju u ponedjeljak, 9. rujna u 10 sati u prostoru Art-kino Laba (Krešimirova 2e, pored Mini Art-kina) te se ondje prodaju svakog dana u radnom vremenu od 10 do 18 sati, a od ponedjeljka su dostupne i putem platforme ulaznice.hr.

Komentari