“Raskružje” otvara 60. Ljetne priredbe Krk!

Nakon premijernih riječkih izvedbi, Putokazi svojim iznimno uspješnim, odlično prihvaćenim od publike i kritičara, glazbeno scenskim djelom otvaraju 60. Ljetne priredbe u Krku, u subotu, 16.7. u 21:30.

462

“Raskružje” libretistice Irene Križ u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, publika će moći doživjeti u prostoru nove sportske dvorane na Trgu krčkih glagoljaša, 16. srpnja 2016. godine.

Raskružje je glazbena priča o ljubavi koja izlazi iz okvira. Onoj o ljubavi majke i njenoj unutarnjoj borbi s prihvaćanjem odvajanja od djeteta. Raskružje je inspirirano slavenskim mitom o Jarilu i Morani te grčkim o Perzefoni. Ljubav između dva svijeta u Raskružju postaje nemoguća zbog razlika u pripadnosti osoba drukčijeg podrijetla, imena. Ovaj neobični zaplet koji vrvi slavenskim vilama, bogovima, grčkim furijama i podsjeća nas tako na svakodnevne životne situacije u sukobu taština, straha i netolerancije. Glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije i ostali, putujući Raskružjem suočavaju se stalnim mijenama.

U raskošnoj produkciji mjuzikla sudjeluje četrdeset izvođača, a uz Irenu Križ i Filipa Franka umjetnici u projektu su i Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni Šesnić, Martino Šesnić, Goran Časni i Saša Ostojić.

Komentari