Putopisno predavanje o Libiji

119

libija predavanje

Danas 13. ožujka u 19 sati u klubu Booksa Mejrema Reuter će održati predavanje “Libija, priča o ljudima”. Mejrema Reuter je u Libiji boravila od 2003. do 2007. gdje je radila kao autorica i voditeljica projekta za British Council kroz medij glazbe i televizije u svrhu razvoja ekološke svijesti mladih. Na internacionalnim školama u Tripoliju predavala je dramu i glazbu, osnovala prvi dječji zbor Desert Stars, i prvu baletnu školu u Libiji, kao i prvi ansambl srednjovjekovne i renesansne glazbe Saltoinalto.

O svojim je tamošnjim iskustvima napisala i knjigu “Libija, priča o ljudima”, zbirku svjedočanstava o susretima s različitim narodima koji tamo žive, kako na obali Mediterana, tako i duboko u Sahari gdje je Mejrema učila, istraživala sve što je vidjela, od geoloških čarolija ugaslog vulkana sa tri jezera različitih boja u samom krateru, potpune pomrčine Sunca i Mjeseca do tuareških legendi o Tin Hinan. Mejrema je živjela među ljudima koji poznaju prirodu i žive u, na prvi pogled, nemogućim životnim uvjetima bez vode, medicinske pomoći ili škola.

Nakon Egipta nastavila je rad kao umjetnica, edukator i terapeut u Rimu, Kuvajtu, Bangladešu i Libiji. O doživljajima u Libiji večeras u Booksi možete čuti izravno od nje, kao i vidjeti niz fantastičnih fotografija.

Komentari