Prvo zvučno izdanje na domaćem dijalektu! U Dječjoj kući promocija zvučne knjige na čakavskom dijalektu “Mići Princ”

86

Muzej djetinjstva PEEK&POKE i Dječja kuća uz suradnju Gradske knjižnice Rijeka održati će promociju zvučne knjige “Mići Princ” na čakavskom dijalektu Hrvatskog primorja. “Mići Princ” bit će predstavljen 29. lipnja 2022. u 20.00 sati u Dječjoj kući u art-kvartu Benčić.

Adaptacija kultne knjige “Mali princ” predstavljena je prije godinu dana na aerodromu “Grobnik”. Tada su kreatori programa najavili i izdanje u obliku zvučne knjige. Sada, godinu dana kasnije, u sklopu programa Dječje kuće “Tobogan” publici će biti predstavljeno CD izdanje Malog Princa na čakavštini.

Proslava rođendana autora Malog Princa

Ovom promocijom ujedno slavimo i rođendan autora Malog Princa Antoina St. Exuperyija. Prošlo ljeto se naš “Mići Princ” na čakavskom dijalektu pridružio “kolekciji” od 440 svjetskih jezika i dijalekata. Uz standardno hrvatsko izdanje na književnom jeziku, Mali Princ je još objavljen 2018. godine na kajkavskom dijalektu. Ovo je prvo zvučno izdanje na domaćem dijalektu. 

Rad na zvučnoj knjizi započeo je u siječnju ove godine, a sudjelovali su: Ilinka Babić, Glorija Fabijanić Jelović, Irena Grdinić, Davina Ivašić, Ivana Marinčić. Iva Močibob, Tea Perinčić, Tea Rosić, Josip Fafanđel, Dino Marković, Zoran Prodanović Prlja, Vlado Simcich Vava (ujedno autor glazbe i producent izdanja), Albert Sirotich, Dražen Turina Šajeta, Melita i Svetozar Nilović. Grafičko oblikovanje potpisuje Dobriša Radovanović iz Manufakture.

Projekt su pomogli Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Odjel za sport i tehničku kulturu, Primorsko-goranska Županija, Kreativni odjel d.o.o., Kabinet 13 d.o.o. i Fondacija Mali princ Jean-Marc Probst iz Lausanne, Švicarska. Zahvaljujući suradnji s fondacijom Mali Princ Jean-Marc Probst u galeriji Dječje kuće bit će izložena razna izdanja na raznim jezicima svijeta.

Izložba će trajati do 29. rujna 2022. Ulaz je besplatan a bit će organizirane i prigodne radionice i tematske večeri. Dobrodošli su svi ljubitelji dobre knjige, donesite sa sobom osmijeh i dobru volju, poručuju organizatori.

L.B.

Komentari