Pronađi, fotografiraj i prijavi se na foto-natječaj “Primorje u Rijeci – Rijeka primorski grad”

227

Poneštrica je od pamtivijeka u Primorju bila pogled u svijet, ljude, prirodu našeg kraja. Ona je bila početni oblik Facebooka i Googlea, ali i arhetip primorskog, mediteranskog života.

Stoga, u galeriji Poneštrica otvorio se natječaj za fotografiju pod nazivom „Primorje u Rijeci – Rijeka primorski grad“. Natječajem se očekuju fotografski radovi koji će Rijeku prikazati ne kao nekadašnji industrijski grad, ne kao luku, ne kao grad izuma, a ujedno se ne žele fotografije Korza i Gradske ure jer je Rijeka već po tome prepoznata. Traže se fotografije Rijeke kao primorskog grada u svojim arhetipskim korijenima iz prošlosti vidljivima u sadašnjosti. Dakle, traže se fotografije iz vašeg fotografskog fokusa i rakursa kamere koji će pokazati sačuvano Primorje i Mediteran u našem nekad industrijskom gradu.

Vašim radovima želimo promovirati mediteransko ozračje Rijeke, njenu ljepotu grada na moru, ljude i obrazac života koji su sačuvali njeno iskonsko porijeklo“, poručuje galerija Poneštrica.

Svaki sudionik na natječaj može poslati do pet fotografija, a fotografije se šalju u digitalnom obliku u JPEG formatu na e-mail adresu ponestrica.ri@gmail.com. Dimenzije fotografija su: dulja stranica fotografije minimalno 4000 pixela, rezolucije 300 dpi, maksimalno 4 MB. Fotografije mogu biti u boji, monokromatske i crno-bijele, a moraju biti potpisane na sljedeći način: Redni broj_Ime i Prezime_Grad_Naziv fotografije, odnosno primjerice 1_Ivan Ivić_Rijeka_Gužva na ribarnici. Isto tako, uz svaku fotografiju potrebno je navesti ulicu, kvart gdje je fotografija nastala.

Slanjem fotografija autor prihvaća pravila i uvjete natječaja, a sve pristigle fotografije koje će odudarati od propisanog bit će diskvalificirane. Natječaj je otvoren do petka, 13. kolovoza do 23:59 sati, a proglašenje pobjednika bit će 16. kolovoza u večernjim satima.

Najbolji radovi bit će izloženi u galeriji Poneštrica na izložbi koja će biti otvorena 19. kolovoza povodom Svjetskog dana fotografije. Isto tako, neke od fotografija, u dogovoru s autorom i poštujući autorska prava, štampat će se na razglednice, koje će se prodavati u galerija Poneštrica kako bi se osiguralo da Rijeka – primorski grad zaplovi domaćim, ali i svjetskim destinacijama.

U odabiru najboljih fotografija galeriji Poneštrica pomoći će žiri u sastavu Daria Jurjevića, Silvane Konjevoda i Ljiljane Pavlović. Više možete pronaći na OVOJ POVEZNICI.

Komentari