Proljeće na Kozali i Dan žena u kvartu

147
najava Dan žena

Vijeće MO Kozala poziva sve susjede s naglaskom na pripadnice ljepšeg spola na druženje u programu koji je osmišljen u povodu Međunarodnog dana žena, 8.3.

Od početka rada ovog mjesnog odbora (sad već skoro godinu dana), programi, događanja i akcije su najviše brojčano i snagom podržale upravo žene. Prisutne su žene u svim segmentima našeg djelovanja i na tome smo iznimno zahvalni, čast nam je i zadovoljstvo što se možemo osloniti na najbolje susjede.

Upravo zato smo, a i kako bi još jednom osvijestili značenje žena u društvu, za vas, drage naše, pripremili par događanja povodom vašeg dana – Međunarodnog dana žena.

08.03.

U petak popodne oko 17:30 nalazimo se, ovisno o vremenskim uvjetima, na druženju pred ili u zgradi MO, gdje ćemo prigodno susjedama pokloniti cvijeće, ali živo. Jer vjerujemo u održivost i nadamo se da će ih taj cvjetić još dugo uveseljavati. Pozivamo susjede i njihove ljepše polovice na naš trg, da se podružimo, čujemo prijedloge ali i kritike. Nakon druženja, u čast proljeću ćemo kao odgovorni MO, posaditi nekoliko sadnica voćaka po kvartu te obnoviti živicu u parku Zvonimira Škerla, kako bi obnovili zelenilo i uljepšali naš kvart te mu ojačali zelena pluća.

09.03.

U subotu u 11:00 sati ispred groblja na Kozali organiziramo vođenu šetnju kroz povijest najutjecajnijih i najpoznatijih Riječanki / Fiumanki. Šetnju uz predavanje vodi neponovljivi Theodor De Canziani, jer tko može bolje ispričati takvu priču od šarmantnog Thea. Pozvana su i gospoda, dakako, jer naša šetnja je otvorenog tipa i na nju su dobrodošli svi. Dapače, pogotovo ćemo biti radosni da nam se pridruže muška lica i čuju koliko važnih Riječanki i/ili Fiumanki je oblikovalo našu svakodnevicu.

Zato drage susjede, susjedi, Riječanke, Riječani, Fiumani i Fiumanke – podružit ćemo se, učiniti dobru stvar za naš kvart ali i zakoračiti u vremeplov koji će nas odvesti u prošlost kako bi se ponovno zaljubili u povijest našeg grada i izvukli neke zaključke koji će nam biti inspiracija za danas, da bi imali bolje sutra.

Vidimo se u kvartu, Kozala je živa!

Komentari