Projekt u Kloviću – “Full of Hope”, što se sve skriva u malenoj crvenoj torbi?

16

U sklopu izložbe Ane Aleksandre Buković u Galerija Juraj Klović u Rijeci, na adresi Verdijeva 19 b, u petak 19. Srpnja u terminu od 10 do 13 sati i 17 do 20 sati održat će se jednodnevni projekt Carry-Lee Hent pod nazivom Full of Hope.

Full of Hope ukazuje na nadu i pozitivne aspekte koji nam se često nalaze nadohvat ruke, njih obično nismo svjesni iako je torba/prtljaga uvijek sa nama. Razlog neprimjećivanja je strah od nepoznatog te stvorena odbojnost za posezanjem u sadržajnost naše torbe. Na taj način ometa se stvaranje mogućnosti za doživljajem koji posjedujemo, ali ne osvješćujemo. Rad stoga poziva publiku da osvijesti svoje emotivne potencijale i pronađe mogućnosti koje su skrivene i nalaze se tu pored nas, u maloj crvenoj torbici, naglašenom znaku, podsjetniku osviještene nade.

Carry-Lee Hent
Rođena u Rijeci, 1991. Uglavnom radi u mediju scenografije i slikarstva. Diplomirala na MAP studiju na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, modul Scenografski prostori sa predstavom Where is Alice?. Završila preddiplomski smijer Likovne pedagogije 2015. Asistirala na kazališnim predstavama: WertherOmicidi in pausa pranzoRigoletto. Jedna od triju scenografkinja za Čudovišta u ormaru izvedeno pod mentorstvom Lare Badurine.

Asistirala na filmovima Glavno jelo Kristine Barišić, Oblaci su daleko Gorana Nježića i Matije Tomića te bila u odjelu set dressinga i rekvizite na pilot epizodi The Dark Tower. Pohađala Light residences u Bari-ju, Italija, i Rijeci; radionice Turbowork in progressSlojeviPrimijenjeni video te Artist’s book u Novoj Gorici, Slovenija; 4. umjetničku i kiparsku koloniju „Punat sea art“, Punat i „Otvoreni grad umjetnosti“ Srebrenik, Bosna i Hercegovina.
Živi i djeluje u Rijeci.

Komentari