Projekt “Novi život stoljetne pinije” prepoznat je na nacionalnoj razini!

81
Novi život stoljetne pinije
Projekt “Novi život stoljetne pinije” prepoznat je na nacionalnoj razini, na 58. zagrebačkom salonu koji je otvoren proteklog vikenda.
Podsjećamo, nakon što je stoljetna pinija sa Slatine završila svoj životni vijek, Grad Opatija je, prema prijedlogu profesora Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci – Darije Žmak Kunić i Sanjina Kunića, pokrenuo projekt „Novi život stoljetne pinije“.
Djeca opatijske OŠ “R. K. Jeretov”, studenti i profesori Akademije primijenjenih umjetnosti i znanstvenici riječkog Prirodoslovnog muzeja osmislili su i izradili kućice za ptice, kukce i šišmiše koje su postavljene na lokacijama u Opatiji i Rijeci.
U organizaciji ULUPUH-a, prema kustoskoj koncepciji Branke Benčić, 58. izdanje zagrebačkog salona pod nazivom “Ne radi sam” okupilo je 50-ak umjetnika i autorskih timova, a program se odvija na tri lokacije – Lauba, Galerija ULUPUH i Galerija Permanenta.
Posjetitelji izloške nastale od opatijske pinije mogu razgledati do 30. siječnja u galeriji Lauba, od ponedjeljka do subote od 11 do 18 sati te nedjeljom od 11 do 15 sati. Ulaz je slobodan.
Novi život stoljetne pinije Novi život stoljetne pinije

Komentari