Projekcijom Jadnika otvoren prvi Rab Film Festival

52

Projekcijom francuskog filma Jadnici u petak navečer u Ljetnom kinu otvoren je prvi Rab Film Festival – festival istraživačkog filma, nova ljetna festivalska priča koja ujedinjuje film, glazbu, gastronomiju i edukaciju.

Film otvaranja predstavili su redatelj i glavni glumac Ladj Ly i Djebril Zonga. Ly je publici najavio svoj film riječima: to je priča o ljudima u lošim situacijama. Premda se radnja događa u Francuskoj, tema bijede je univerzalna. Ly je također zahvalio organizatorima i rapskoj publici na gostoprimstvu i izraženoj časti da otvori povijesno, prvo izdanje RAFF-a. Publiku je pozdravio direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima i partnerima i prijateljima festivala.

Almamy Kanoute, Djebril Zonga, Ladj Ly
Almamy Kanoute, Djebril Zonga, Ladj Ly

Rab Film Festival službeno je otvorio gradonačelnik Nikola Grgurić istaknuvši da ovo nije samo dobrodošlica, nego svojevrstan povratak festivala kući s obzirom na kinoprikazivačku tradiciju dugu 106 godina. Grgurić RAFF-u predviđa svijetlu budućnost s  obzirom na sjajnu atmosferu i dobru festivalsku “vibru”. Nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT.

Nikola Grgurić s obitelji
Nikola Grgurić s obitelji

U idućih nekoliko dana posjetitelje očekuje 13 filmskih projekcija i 5 koncerata, a posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u “morskom kinu” RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.

Program RAFF-a održava se na nekoliko lokacija: u Ljetnom kinu Rab, Zimskom kinu Rab, na Trgu slobode, u Uvali I. Padova, na Sv. Ivanu te u Villi Antonietta (Mahačevoj vili). Festivalski paket ulaznica, koji omogućuje ulaz na sva događanja, moguće je kupiti online, a prodaja pojedinačnih festivalskih ulaznica počinje 22. kolovoza. Cijena ulaznice za projekcije u podne iznosi 20 kuna, 25 kuna za projekcije u 18:30 sati te 30 kuna za večernje projekcije u 21 sat. Ulaznica za večernju projekciju ujedno vrijedi i za koncert. Osim hrvatskih, sve festivalske projekcije imaju i engleski titl.

ljetno kino rab
Ljetno kino

Komentari