Probudimo jednakost! U Tjednima jednakosti u Rijeci upozorava se na posljedice diskriminacije

35
Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacija mladih Hrvatske pozivaju vas na Tjedne jednakosti u Rijeci koji će se održati od 24. srpnja do 14. kolovoza.
U prostoru Exportdrva (Grobnička riva bb) 24. i 25. srpnja u 19.30 sati bit će prikazana predstava “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem, a koja progovara o identitetu i društvenim odnosima. Karte za predstavu su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija na prijave@cms.hr.
Uz to, u ponedjeljak, 2. kolovoza u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1) bit će otvorena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić, a koju ćete moći posjetiti sve do 14. kolovoza.
Izložba „Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti.
Rijeka jedan je od osam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.
Unutar jedne godine, svaki treći Rom ili Romkinja u regiji Istra i Primorje minimalno jedanput doživi diskriminaciju.
Tjedni jednakosti započeli su 8. travnja te su održani u Zagrebu, Belom Manastiru, Kutini, Vodnjanu, Slavonskom Brodu, Čakovcu, a zbog epidemiološke situacije produljeni su i na srpanj, kolovoz i rujan, kada se održavaju u Rijeci te Karlovcu. Tjedan jednakosti te kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama, upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju.
Napomena: U prostorima Exportdrva te Galerije Kortil poštuju se epidemiološke mjere – ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske. Predviđeni program podložan je izmjenama ako se epidemiološka situacija promijeni

Komentari