Prisjetimo se prošlosti, pogledajmo u budućnost

HNK Ivana pl. Zajca vam poklanja – najbolje od sebe!

455

Tijekom sljedeća dva dana “Festivala 130” HNK Ivana pl. Zajca, u srijedu, 30. rujna i četvrtak, 1. listopada, Riječani koji su na vrijeme preuzeli svoje propusnice od 18 sati moći će se uputiti u obilazak svih prostora Kazališta, od atrija i pozornice, kroz dvorane za probe i garderobe, od foyera do tonske dvorane. A u svakom od tih prostora Kazališta, članovi svih ansambala riječkog HNK, glumci, pjevači, plesači, cijeli zbor i orkestar, ukupno oko 200 izvođača, zaposlenika i gostiju Kazališta izvodit će program “Vaše kazalište – vama!” pod zajedničkim motom “Prisjetimo se prošlosti, pogledajmo u budućnost”: odlomke najboljih riječkih predstava te dijelove proba predstava u nastajanju.

teatar hnkTako će se moći vidjeti odlomci baletnog klasika “Giselle”, ali i dio probe za suvremeni balet “Sex” čija će premijera uslijediti 16. listopada. Bit će tu dijelova predstava Hrvatske drame “Škrtac”, “Životinjska farma”, potom “Notti romane” i “Le quinte della vita” ansambla Talijanske drame…

Uz brojna druga iznenađenja, moći će se vidjeti i poslušati i dio probe za Svečani gala koncert povodom 130. obljetnice otvorenja riječke kazališne zgrade, što će na samu godišnjicu otvorenja, u subotu, 3. listopada u 19 sati označiti vrhunac i završetak “Festivala 130”.

Vaše Kazalište vam poklanja – najbolje od sebe!

Komentari