Prirodoslovni muzej Rijeka u ponedjeljak otvara svoja vrata posjetiteljima

82

Prirodoslovni muzej Rijeka u ponedjeljak otvara vrata svojim posjetiteljima, a u svom priopćenju navode kako će funkcionirati pod novim uvjetima i izdanim mjerama:

Prirodoslovni muzej Rijeka priprema se u dogovoru s osnivačem, Primorsko-goranska županija, za ponovno otvaranje za posjetitelje najviše pazeći na sigurnost samih posjetitelja i naših djelatnika, prateći sve upute mjerodavnih službi i smjernice Ministarstva kulture. Slijedom odluka, od ponedjeljka, 4. svibnja 2020., otvaramo #pmr i krećemo s privremenim radnim vremenom:
od ponedjeljka do petka od 9 do 18 sati,
subotom od 9 do 14 sati,
nedjeljom, državnim praznicima i blagdanima Muzej je zatvoren.


Mapirali smo kritične zone u izložbenom prostoru i izradili plan kretanja posjetitelja u našem Muzeju koji je specifičan po svom razvedenom i relativno malenom prostoru, pa će tako stalne postave i izložbe Muzeja istovremeno moći razgledavati najviše 5 posjetitelja, koji će morati imati pokrivena usta i nos te održavati međusoban razmak od najmanje 2 metra, a ruke će dezinficirati na ulazu i još nekoliko punktova u Muzeju, prostor Muzeja redovito će se provjetravati, a sve površine dezinficirati. Vrijeme zadržavanja u Muzeju ograničit ćemo na najviše sat vremena, kako bi više posjetitelja tijekom dana moglo razgledati sadržaje Muzeja, a oni koji čekaju na ulaz moći će razgledati Botanički vrt i privremenu izložbu ‘Biljni svijet s obje strane zida’. Nadamo se da ćemo u prvom tjednu rada poboljšati i uhodati protokole i procese koje sada uspostavljamo i da ćemo kroz razgovor s našom publikom dobiti korisne informacije o tome kako dodatno poboljšati naš rad u ovim novim okolnostima u kojima radimo i živimo.


Trenutno nećemo provoditi edukativne programe namijenjene skupinama, ali će posjetitelji postave moći razgledati služeći se aplikacijom Muzeja koja omogućava istraživanje svakog izloška, a pripremamo i niz programa koje ćemo u modificiranom obliku uskoro moći ponuditi. Također, već smo i u proteklom razdoblju dio svojih komunikacijskih i edukacijskih programa prilagodili za digitalne medije, pa ćemo se tako kroz platformu ove Facebook stranice, kao i putem novosti elektronskom poštom i dalje intenzivno družiti!

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

Komentari