Pripreme za jubilarno izdanje Fiumanke u punom su zamahu

83
fiumanka

Jubilarno 25. izdanje Fiumanke održavat će se tijekom deset dana, od 6. do 16. lipnja 2024.

Uvod u jubilarno izdanje međunarodne jedriličarske manifestacije bit će Studentska Fiumanka. U četvrtak 6. lipnja najprije će zajedriti međunarodna studentska regata YUFE – europske mreže 10 sveučilišta i nastaviti se od petka 7. do nedjelje 9. lipnja regatama studenata, odnosno sastavnica riječkog Sveučilišta.

Glavna regata Velika Fiumanka održat će se na blagdan sv. Vida i Dan grada Rijeke, u subotu 15. lipnja, a prethodit će joj različite tematske regate kao i medijska regata. Uz HRT kao suorganizatora i partnera regate, namjeru sudjelovanja i ove godine su iskazali brojni mediji.

Fiumanka je pokrenuta u čast zaštitnika Rijeke sv. Vida i upravo u godini jubileja ima lijepu i rijetku prigodu zajedriti na sam blagdan, 15. lipnja.

Sportski program na moru pratit će besplatni koncerti i dobra zabava na više lokacija, VIP Party 25. Fiumanke, javno prikazivanje utakmice Španjolska -Hrvatska, turističke promocije, a Fiumanku će kao i prethodnih godina zaključiti SUP i surf regate uz novi potprogram Fiumanka Eco Run u suradnji s riječkom udrugom Torpedo Runners. Riječ je o ploggingu, kombinaciji trčanja i prikupljanja otpada iz okoliša.

U narednim mjesecima program će se dodatno obogaćivati različitim sadržajima o kojima ćemo vas redovito informirati.

Komentari