Prijavite se na tečaj animacije!

150

Animacije su danas svuda oko nas. Uočavamo ih u kinu, na računalu i mobitelu, reklamnim panoima, animiranim filmovima. No, jeste li ikad zaželjeli kreirati vlastiti animirani film? Želite li usvojiti animacijske tehnike i naučiti raditi u programima za animaciju? Unaprijediti svoje vještine ili upisati Studij animacije? Sada možete sve naučiti o animaciji!

Prozor u TV organizira tečaj animacije koji će se održavati od 20. ožujka do 25. lipnja gdje će se polaznici teorijski i praktično educirati od osnova animacija pa sve do naprednih tehnika. Tečaj animacije održat će se u online obliku dva puta tjedno po tri sata, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovoj poveznici.  Prijaviti se mogu svi koji žele uspješno ovladati tehnikama animacije, no edukacija je namijenjena i onima koji se pripremaju za prijemni ispit Studija animiranog filma. Tečaj se provodi u grupi uz individualan pristup polazniku ovisno o njegovoj razini znanja i iskustvu.  Više informacija možete saznati na web stranici Prozor u TV.

Tečaj obuhvaća sedam cjelina: Povijest animiranog filma i uvod u animacijske tehnike, Filmski planovi i struktura filma, Pisanje scenarija i crtanja storyboarda, Izrada model liste i odabir animacijske tehnike (crtana animacija, stop animacija i motion graphics), Animacija, Upoznavanje s programima za animaciju i Montaža slike i zvuka. Naposljetku, svaki polaznik izradit će kratki animirani film. Tečaj će voditi nezavisna animatorica Antonija Veljačić, koja je završila studij animacije i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a do sada je vodila niz edukativnih radionica diljem Hrvatske.

Animacija je danas izrazito popularna te primjenjiva na gotovo sva područja u suvremenom školovanju te poslovanju – od osiguranja automobila, podučavanja, softverskih programa do objašnjavanja novog proizvoda ili aplikacije. Animacije nas privlače zbog njihove jednostavnosti, ali i zbog njihovih brojnih prednosti. U suvremenom svijetu hiper-informacija, naš mozak voli jednostavne komunikacijske poruke. Ljudi uz pomoć animacije mogu vizualizirati apstraktne koncepte koji im se predstavljaju kao slike, dok im animacije teorije i ideje čine daleko jasnijima i privlačnijima. Stoga, iskoristite ovu priliku i uključite se u svijet animacije!

Komentari