Prijavite se i vi na tečaj medijske pismenosti Get Your Facts Straight!

18

Medijska pismenost i znanje o tome kako se nositi s dezinformacijama u trenutnoj su situaciji važniji nego inače stoga nas veseli vijest da se Online tečaj medijske pismenosti Get Your Facts Straight otvara u ponedjeljak 6. travnja! Riječ je o edukaciji za mlade od 13 do 16 godina i njihove roditelje/staratelje/bake i djedove, a mogu s prijaviti polaznici iz cijele Hrvatske. Tečaj je otvoren u ponedjeljak što znači da će polaznici zadatke na stranici rješavati u terminu koji im odgovara i potpuno ga prilagoditi svojim obvezama.

Polaznici ovog tečaja ovim putem će preko zanimljivih primjera, videa, interaktivnih zadataka i kvizova naučiti kako prepoznati različite vrste dezinformacija, namjere s kojima su stvorene te kako ljudi koji ih rade izvlače korist od njih te još važnije, kako pravilnim ponašanjem na društvenim mrežama zaštititi sebe i svoje bližnje. Online tečaj je podijeljen na tri teme – prve dvije pohađaju odvojeno roditelji i mladi, a treću rade zajedno i na kraju rješavaju kviz. Za sve polaznike tečaj je besplatan, ali je potrebna prijava putem obrasca.

Otvoreni tečaj provodi se u sklopu projekta Get Your Facts Straight kojemu je cilj rješavanje problema dezinformacija među učenicima i mladima te njihovih roditelja, djedova i baka pružajući im pristup obrazovanju za medijsku pismenost te podizanje svijesti o problemu, a financira ga Europska komisija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Prijavite se putem weba www.ctk-rijeka.hr.

Budite i vi dio ove kampanje i prijavite se, sad!

Komentari