Pridružite se kritičkoj šetnji naseljem Škurinje, a potom i kuhanju preko Zooma – Naučite pripremiti zdrave prosinačke muffine

20

U četvrtak, 3. prosinca 2020.g. u 16.00 sati u susjedstvu Škurinje, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture organizira se Kritička šetnja naseljem uz Urban AR aplikaciju s detaljima o njegovoj povijesti, urbanističkim rješenima i mogućnostima. Nakon šetnje, od 18.00 sati, slijedi kuhanje zdravih prosinačkih muffina putem Zoom aplikacije.

Kritička šetnja Škurinjem održat će se uz Urban AR aplikaciju, pod vodstvom člana tima susjedstva Škurinje Kristijana Benića te kreće iz ulice XIX. udarne divizije kod kućnog broja 1, a aplikacija se može preuzeti na poveznici koja je objavljena na web stranici rijeka2020.eu.

Urban AR alat je koji pomaže građanima da na jednostavan i pristupačan način nadležnim institucijama ukažu na različite probleme i prate njihovo rješavanje.

Radi se o jednostavnoj mobilnoj aplikaciji koja omogućava praktičnu vizualizaciju različitih komunalnih intervencija u okoliš te njenu lakšu komunikaciju s onima koje tema zanima. Riječ je o prvoj fazi razvoja šireg edukativnog koncepta kroz kojeg se produbljuje uloga “običnih” građana u shvaćanju, promišljanju i apliciranju urbanističkih rješenja.

Aplikaciju je za sada moguće preuzeti u Google Play Store-u, a bit će moguće preuzeti je i u App Storeu za iOS uređaje.

Od 18.00 sati putem Zoom aplikacije Ana Smokrović sve će Škurinjce i ostale zainteresirane kuhare naučiti pripremati zdrave prosinačke muffine. Prijava je potrebna na mail skurinjskisusjedi@gmail.com, link sastanka stiže po prijavi, a na stranici skurinjskisusjedi.org može se pronaći i točan recept koji će se pripremati.

Poljoprivrednica Ana velika je prijateljica Škurinja koja će u ovim pandemijskim uvjetima kuhati na Zoomu, a svi sudionici će joj se pridružiti u toplini svog doma. Svima zainteresiranima Ana će demonstrirati vještine i znanja o pripremi zdravih muffina koji osnažuju i pripremaju za ovu neizvjesnu zimu.

Komentari