Približava se 44. Ri Rock Festival i nominacije za nagradu Ri Rock Kipić 2022.

669
ri rock

Ovogodišnje izdanje 44. Ri Rock Festivala nastavlja tradiciju pružanja podrške alternativnoj riječkoj sceni kroz dodjelu nagrade Ri Rock Kipić, nastupe prijavljenih bendova i glazbenika, ali i uz nastupe afirmiranih bendova koji će uveličati proslavu još jednog izdanja ovog dugovječnog festivala. Festival će se održati u kultnom klubu Palach u Rijeci u trajanju od dva dana, točnije 09. i 10.12.2022.

Kao headlineri vikenda nastupit će legende riječke scene Grč koji ove godine slave čak 40 godina postojanja, punkeri Loš Primjer iz Požege, One Possible Option koji je 2020. nagrađen Ri Rock Kipićem za Izvođača godine i poznati zametski zavirivači u čašice i punk celebrity Krešo i kisele kiše! Pridružiti će im se i prošlogodišnji dobitnici nagrade Ri Rock Kipić u tri glavne kategorije: Mrave Brojim za kategoriju Izvođač 2021. godine,  Žulj za najbolji Album 2021. godine i Soulcase kao Nove Nade 2021. Publici će se predstaviti i odabrani neafirmirani izvođači s riječke i istarske scene: Galeb Gacki, Racibor, Not Today, My Pitbull Lucifer, Dix, Sidh Ri, Bolidi, Granice Normale, Restless Sea i Those Herds. Obje večeri će Ri Rock veteran, glazbeni selektor Grga, na Izgubljenom flooru u Palachu birati samo najbolje od riječke scene.

 

Petak 9.12.2022.

Dix

Gacki Galeb

Racibor

Not Today

My Pitbull Lucifer

GRČ

SOULCASE

ONE POSSIBLE OPTION

MRAVE BROJIM

 

Subota 10.12.2022.

Sidh Ri

Totem

Bolidi

Granice Normale

Restless Sea

Those Herds

KREŠO I KISELE KIŠE

LOŠ PRIMJER

ŽULJ

 

Svečana dodjela nagrade Ri Rock Kipić

Kao i prijašnjih godina Udruga Ri Rock održat će već petu dodjelu nagrade Ri Rock Kipić kojoj je cilj pružiti podršku i ukazati na rad glazbenika alternativnog izričaja koji su u 2022. godini izbacili singlove, albume, spotove te na druge načine gradili scenu. Osim toga, nagradom Ri Rock Kipić želi se istaknuti i umjetnike koji su im u tome pomogli stvarajući dizajne njihovih albuma, majica i spotova. Stručni žiri sastavljen od bitnih aktera Ri Rock scene odabrati će pobjednike u 7 kategorija kojima će Udruga Ri Rock dodijeliti Ri Rock Kipić kao znak zahvale što su svojim trudom i radom uveličali i unaprijedili riječku rock scenu.

ri rock

NOMINACIJE RI ROCK KIPIĆ 2022.

 

IZVOĐAČ 2022.

The Black Room

Fanaa

Krešo i Kisele Kiše

Po Metra Crijeva

Keops

 

ALBUM 2022.

She is Chaos – Dream Pocket

Old Night – Ghost Light

Fanaa – Reful Orca

Ministranti – Rock je mrtav

The Black Room  – Mortal Monaco

 

NOVE NADE 2022.

Ocean of Another

Pomelo Chess Society

Johnny Quid

Ministranti

Ochi

 

SINGLE 2022.

Mandrili – Brod

Pomelo Chess Society – Tvrtko

One Possible Option – This is Broken

Ministranti – Rock je mrtav

Po’ Metra Crijeva – Čižićka Rapsodija

 

SPOT 2022.

She is Chaos, Artem Dushkin, Lumiere Production & Profectus Media: Margarita

Old Night & Kristina Barišić: Cognitive Dissonance

One Possible Option, Slađana i Filip Gržinčić, Gržinčić Creative Visuals: This Is Broken

Po’ metra crijeva & Undertoon Production: Čižićka Rapsodija

Ocean Of Another & Mara Prpić:  I Was Never Here

 

ALBUM ART COVER 2022.

Old Night & All Things Rotten: Ghost Light

She is Chaos & Veronica Gonzalez: Dream Pocket

FANAA & Stephany Stephan: Reful Orca

Ministranti, Tomislav Matić & Stipe Strika (Yan Kamov Studio): Rock je mrtav

Turisti, Vladimir Tomić Mosk & Martina Perkušić: Apneja

 

T-SHIRT ART 2022.

Ochi – Yan Kamov Studio

Ocean Of Another – Detestor Graphics & All Things Rotten

Old Night – All Things Rotten

Krešo i Kisele Kiše – Krešimir Kunda

Mamut – Detestor Graphics

Po prvi puta svečana dodjela nagrade Ri Rock Kipić imati će dvije voditeljske palice – dugogodišnoj voditeljici Loreni Zec pridružit će se njena suputnica u dekriminalu Mirilo Mirić. Ovaj duo sastavljen je od članica SOS Rijeka centra za nenasilje i ljudska prava. Suradnja između Ri Rocka i SOS centra postoji već preko 10 godina, a s njom se želi ukazati na ravnopravnost, nenasilje i ljudska prava kao vodilju riječkog rocka. Ovogodišnji Ri Rock Kipići kreirani su u znak podrške LGBTQ+ zajednici. Simbolično su obojani bojama dugine zastave, a festivalu će se pridružiti i Udruga Lori iz Rijeke čiji članovi zastupaju prava i jednakost LGBTQ+  zajednice. Članovi će podjeliti nagrade u pojedinim kategorijama i kratko predstaviti rad Udruge.

Udruga Ri Rock nastavlja suradnju i s Azilom za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka” te  će tako i ovog puta na vidljivim mjestima u Palachu biti postavljene donacijske kutije u koje posjetitelji mogu ubaciti dobrovoljni prilog za nezbrinute životinje.

 

ULAZNICE

Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 60,00kn/7,96 €, a na dan 70,00 kn/9,29 € dok festivalska ulaznica iznosi 100,00kn/ 13,27€ u pretprodaji, a na dan 120,00 kn/15,93 €. Ulaznice su dostupne za kupnju online putem sustava https://core-event.co/, a biti će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala.

 

MERCH

Vizualni identitet festivala je i ove godne kreirao Ivan Montan (Ive Sekira) iz tattoo studija “Do Kosti”. U Palachu na dane održavanja festivala moći će se kupiti majice i bedževi s motivima ovogodišnjeg vizuala.

Posjetitelje se poziva da još jednu godinu posjete jedan od najdugovječnijih festivala u Europi i podrže rad glazbenika, Udruge Ri Rock i ostalih aktera riječke rock scene i zabave se uz bogat program održavajući tradiciju festivala i uživajući u najboljim notama koje Rijeka i okolica nudi.

Komentari