Prevencija ranog napuštanja školovanja

81

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter poziva vas na događaj „Prevencija ranog napuštanja školovanja –  primjeri iz prakse“ u srijedu 26. siječnja u 12 sati online.

Na događaju će se predstaviti primjeri iz prakse za prevenciju ranog napuštanja školovanja i priručnik nastao u sklopu Erasmus+ projekta „Crossroads“ kojim se nastoji doprinijeti razumijevanju ranog napuštanja školovanja kroz perspektivu intersekcionalnosti.

Na događaju će sudjelovati

Martina Horvat, udruga Ambidekster

Marija Bratonja, Ekonomska škola Vukovar

koje će predstaviti projekte uvrštene u priručnik kao primjere dobre prakse iz Hrvatske.

U priručniku su predstavljeni načini na koje učitelji/ice, nastavnici/ice i osobe koje rade s mladima mogu osnažiti djecu i mlade u obrazovnom procesu i pomoći učenicima/icama da ojačaju odnos s učiteljima/icama, nastavnicima/icama i vršnjacima te se bolje povežu sa školskim životom. Primjeri  prakse prikupljeni su iz Belgije, Španjolske, Poljske i Hrvatske.

Događaj će se održati online putem Zooma te vas molimo da se prijavite na linku: https://forms.gle/KsZFNb8oZLe4dKtk9. Svi sudionice/e koji zatraže, dobit će potvrdu o sudjelovanju na događaju.

Događaj je dio projekta „Crossroads“ kojeg provodi Sveučilište u Vicu (Španjolska), s partnerskim organizacijama Pour la Solidarite (Belgija), Fundacja Labaratorium Zmiany (Poljska) i PaRiter. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

L.B.

Komentari