Preslatko! Pogledajte kako izgledaju djela Picassa i Miróa u očima djece

321

Povodom izložbe „Picasso i Miró – Prijateljstvo sloboda“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji, Dječji vrtić Opatija organizirao je izložbu likovnih radova djece inspiriranu umjetničkim djelima ovih slikarskih velikana pod nazivom „Picasso i Miró u očima djece“.

Dječje interpretacije slika poznatih umjetnika postavljene su u holu DV Opatija gdje će se moći razgledati do jeseni. Izloženi su zanimljivi radovi mališana, zajednički radovi djece i odgajatelja te radovi nastali na radionicama djece i roditelja. Ulaz u vrtić tako je postao prava mala umjetnička galerija dječjih radova koji odišu kreativnošću i veseljem te pokazuju kako su djeca doživjela likovna djela velikih svjetskih umjetnika.

Izložba je za sada otvorena samo za roditelje mališana polaznika vrtića, ali čim epidemiološke mjere to dozvole, bit će i za sve građane Opatije.

– Potaknuti izložbom velikana umjetnosti Picassa i Miróa u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji, odlučili smo ovaj značajni događaj popratiti kroz dječje oči te organizirati izložbu u holu vrtića. Nastojimo pratiti sva važnija događanja u našem gradu te se uvijek rado kroz naše projekte i aktivnosti uključujemo u društveni život zajednice. Likovni radovi djece nastali su jednim dijelom tijekom 2007. i 2008. godine u sklopu projekta “Likovni odgoj i umjetnost Pabla Picassa” koji se provodio u suradnji s mariborskim Pedagoškim fakultetom, dok je drugi dio radova nastao tijekom ove pedagoške godine na temu umjetničkih djela Joana Miróa i Pabla Picassa. Djeca su pokazala veliku kreativnost u izradi radova, a pohvale idu i njihovim odgajateljima koji su ih odlično vodili kroz ovaj projekt u kojem su djela visoke umjetničke vrijednosti poslužila kao poticaj dječjem likovnom stvaralaštvu, istaknula je ravnateljica DV Opatija Aleksandra Tramontana.

picasso3 picasso4 picasso5 plakat picasso2 picasso1 p&m1 picasso1 – kopija p&m1 – kopija miro6 miro5 miro4 miro3 miro2 hol miro1 guernica picasso

Komentari